Senioren bevolken datingsites

ipadReeds eerder bleek dat de senioren de succesvolle online daters zijn.

60+ singles wagen zich steeds vaker op de digitale liefdesweg.

Vooral de iPad speelt hier een belangrijke rol in.

Dat merken ze ook bij E-matching.

“De stijging zat eerst in de groep 30- tot 60-jarigen. Nu zien we dat ook steeds meer 60-plussers zich inschrijven. Maar de grootste stijging vindt plaats bij 70-plussers: ongeveer 50%”, vertelt mede-oprichter Jasper Jan de Konink vandaag bij nu.nl.

Gisteren meldde De Telegraaf reeds dat bij Relatieplanet het aantal ouderen toeneemt. Aan de profielen daar is te zien dat ze niet direct op zoek zijn naar een relatie, maar wel naar gezellige contacten om een leuke tijd mee te hebben; een maatje, een soulmate. Hierbij staan ze overigens wel open voor een relatie bij de juiste klik.

Senioren van nu hebben weinig digi-angsten meer. “Ze worden handiger op de computer. Maar vooral de populariteit van de iPad heeft het gebruik van internet voor deze groep opengebroken”, aldus de Konink.

Hij ziet dat daarnaast ook het taboe op internetdaten onder ouderen is afgenomen. “Het is geaccepteerder geworden. Het valt me op hoe vaak mensen op latere leeftijd na bijvoorbeeld een scheiding nog aan het daten gaan.”

Ouderen verschillen in hun dategedrag nauwelijks van 30′ers of 40′ers. “Ze hebben globaal dezelfde behoeftes. Wel merken we dat oudere gebruikers vaker naar ons bellen met vragen over privacy of hoe ze een foto moeten uploaden. Ze hechten aan betrouwbaarheid en vinden het prettig om met echte mensen te praten.”

Niet alle senioren hebben goede ervaringen met datingsites. Toen een man die een partner voor zijn oude moeder zocht op Relatieplanet alleen maar reacties kreeg van rare types, zette hij haar letterlijk op Marktplaats. Daar ‘ontmoetten’ ze Henk met wie de kwieke 80′ster nu al 2 jaar happy is.

Lees ook:Nieuw datingprogramma bij KRO-NCRV voor senioren
Lees ook:Single-legioen groeit met een miljoen
Lees ook:Neem opa & oma mee op vakantie
Lees ook:Slow Daten is daverend succes onder senioren!
Lees ook:Oudere singles willen lat-liefde en niet ‘toujours over de vloer’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>