Datingsites zijn hot in december, overspelsites bevriezen

ChristmasCoupleAls je door het jaar heen vraagt aan singles wat ze nu het moeilijkste vinden aan het solobestaan, zullen ze bijna allemaal antwoorden dat dit de feestdagen zijn.

In december is iedereen altijd sentimenteel, klef en o wat moet het toch gezellig zijn, nietwaar.

Datingsites profiteren daarvan……

“Van augustus tot november zien we een afname in online daten. Mensen zijn terug van vakantie en beginnen met studies of andere activiteiten”, zegt een woordvoerder van Relatieplanet in het AD.

“In de wintermaanden begint het weer te kriebelen en noteren we een stijging van 30 procent, met de hoogste piek rond de feestdagen. Deze piek loopt door tot Valentijnsdag in februari.”

e-Matching (voor hoger opgeleiden) kent een soortgelijk beeld. “Wij hebben gemiddeld 125 inschrijvingen per dag. Rond kerst en oud en nieuw gaan we al snel naar de 250 per dag. Een verdubbeling dus”, laat mede-eigenaar Jasper Jan de Konink weten.

Een ander geluid is te horen bij SecondLove, een datingsite voor mensen die ook graag buiten de ruif eten. Daar is het met de kerst, maar ook met sinterklaas en andere familiefeestdagen, juist minder druk.

“Onze doelgroep richt zich dan op de eigen familie. De belangstelling neemt tijdens de feestdagen met de helft af. Maar niet al te lang, want eind van tweede kerstdag vliegen de leden ons alweer om de oren”, aldus een zegsman.

Hoe dan ook, het aantal internetstellen groeit. Van de Nederlandse paren die het afgelopen jaar zijn gaan samenwonen, heeft 13% elkaar digitaal gevonden.

Vooral ouderen en gescheiden mensen zoeken een partner op internet. Het internet als relatiemarkt is met name populair onder 40-plussers.

Lees ook:Datingsites maken zich op voor de drukste tijd van ‘t jaar
Lees ook:Kerst is knap eenzaam voor de christelijke vrijgezel
Lees ook:Hallo zoekende singles: vandaag is het jullie dag!
Lees ook:Tips voor mensen die vrezen alleen kerstmis te moeten vieren
Lees ook:Feestdagen of Vreesdagen ?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>