Alleenstaande, oudere vrouwen prooi voor datingfraudeurs op Facebook

Ook steeds meer mensen met een gezegende leeftijd zitten op internet.

Onder hen vooral ook veel vrouwen. Al loopt die groep bijzonder veel gevaar op Facebook…….

Een nieuwe groep fraudeurs, wellicht Aziaten, heeft het namelijk gemunt op rijpere, vaak alleenstaande dames op Facebook.

Ze chatten wekenlang met de vrouwen, sturen hen de liefste gedichten en doen hun hartje net iets sneller slaan. Als ze het idee hebben dat de vrouwen wel voor hen gevallen zijn, maken ze hun plannen bekend: ze willen graag naar Europa komen om hun grote vlam te ontmoeten, maar vragen eerst wel geld.

Deze datingfraude zou al in 2013 begonnen zijn, maar komen nu pas aan het licht bij de politie. Opvallend genoeg spelen de mannen het heel slim. Zo maken ze geen seksuele avances, maar vragen ze de vrouwen echt uit over hun familiale leven en hun gevoelswereld. Bovendien slaan ze uitnodigingen van de vrouwen af om af te spreken, omdat het voor hen niet al te snel moet gaan. Dat boezemt de dames nog meer vertrouwen in.

Als ze genoeg vertrouwen in de man hebben, gaat hij over tot een liefdesverklaring. Daarna krijgen ze een bericht dat hij snel naar zijn geboortestad moet vliegen omdat een familielid gestorven is en er problemen met de erfenis zijn.

Na dat tripje belooft hij naar naar ze toe te komen. De oplichters sturen zelfs een foto van hun reisticket erbij. Maar dan gaat het mis. De mannen in kwestie beweren dat er iets mis is met de erfenis en dat ze €2000 snel nodig hebben om het geld te verzilveren.

De vrouwen die hun geld dan storten, zien alle contact met de man in kwestie plots verdwijnen. Weg illusie, weg geld!

Hulp nodig voor uzelf of voor iemand in de omgeving: ga naar de Fraude Helpdesk/dating

Lees ook:Nogmaals: het huwelijk is gezonder dan samenwonen voor mannen
Lees ook:Voor vrouwen: hoe je online ‘hard to get’ speelt
Lees ook:Rijke kerels worden vooral verschalkt door vrouwen met een lager IQ
Lees ook:Wordt lid van de Flirt High Club!
Lees ook:Midlife crisis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>