Nederlandse singles verdrijven ‘januari blues’ met daten

Blue MondayNu alle feestadgen voorbij zijn, het gewone leven en werk roept, mensen zich aan moeilijke goede voornemens willen houden en de dagen nog kort zijn, is het leven niet op z’n vrolijkst.

20 januari bereiken we daartoe het dieptepunt met Blue Monday.

De single heeft daarvoor zo z’n eigen remedie: daten met je donder!

Nederlanders verdring de pijnlijke herinneringen aan eenzame of ongelukkige feestdagen door zich in te schrijven bij dating-sites. Commerciële online koppelaars zien sinds de kerst een verdubbeling van de interesse.

De grootste, namelijk Relatieplanet.nl noteert sinds eind december enkele honderden inschrijvingen extra per dag, een stijging van een kwart.

E-matching en Parship zitten sinds de kerst op het dubbele aantal inschrijvingen en de site voor notoire vreemdgangers Second Love heeft zelfs een stijging van 44%.

Volgens mede-oprichter Jasper Jan de Konink van E-matching is dat goed te verklaren. “Dit zijn topweken en het begint al op Tweede Kerstdag. Mensen zijn er mee bezig hoe het nieuwe jaar er uit gaat zien. Ze denken na over hoe leuk het nou is om alles alleen te moeten doen. Het zijn heel menselijke overwegingen.”

Jaarlijks zijn in Nederland ongeveer een kwart miljoen mensen als betalend lid actief op datingsites. Maar niet alleen vrijgezellen.

Volgens Erik Drost van Second Love begint de ondeugende zoektocht bij de beruchte vreemdgangers-site ook aan het einde van het jaar. “Mensen zijn voor de kerst wat rustiger en meer gericht op het gebeuren thuis. Daarna gaan ze weer aan zichzelf denken.”

Ook Ralph Kattenbeld van Relatieplanet.nl ziet op zijn computerscherm extra activiteit: “Vanwege de feestdagen en de goede voornemens gaan mensen sneller op zoek naar een nieuwe partner.”

Lees ook:Datingsites zijn hot in december, overspelsites bevriezen
Lees ook:Datingsites maken zich op voor de drukste tijd van ‘t jaar
Lees ook:Angst om alleen te zijn met feestdagen schudt singles wakker
Lees ook:Een single voelt zich vooral in het weekend single
Lees ook:Vrouwen voelen zich vandaag een stuk mooier

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>