Single stress voor kerst

Er is geen maand in het jaar dat vrijgezellen zo vurig hopen op liefde als in de feestmaand december.

Voor veel alleengaanden is alleen het idee al van weer een kerst zonder geliefde reden tot stress.

Bijna de helft van de singles geeft aan dat het kopen van geschikte cadeaus en deze op tijd in huis hebben, de grootste stress oplevert.

20% vindt het idee van kerst alleen het ergste, 13% ziet op tegen familiegedoe en maar 3% van de alleengaanden neemt gewoon de benen…..

Zo blijkt uit onderzoek van datingsite PARSHIP.

De top 5 van de singel tjingle kerst-stress

1. Op tijd alle cadeaus in je versierde huis
2. De kans dat je kerst alleen viert
3. Met de hele familie kerst vieren
4. Om de beslissing te nemen waar en met wie je het viert
5. Om al je vrienden te zien tijdens de feestdagen

Nicole Vening, als singles coach verbonden aan PARSHIP, erkent dat veel singles opzien tegen de komende feestdagen en zich met name gestresst voelen wanneer ze zich voor de feestdagen afhankelijk opstellen van anderen.

Haar advies luidt: “Wees realistisch in de haalbaarheid van het gezelschap met wie je de kerst wilt doorbrengen, zeker indien je hiervoor afhankelijk bent van een uitnodiging van iemand anders. Als het toch even anders loopt, kun je makkelijk teleurgesteld raken!”

Nicole heeft de volgende tips:

• Ken niet onnodig zwaarte toe aan de feestdagen. Wanneer jij ze als zeer belangrijk ziet en het niet fijn vindt om deze alleen door te brengen, wordt het hoe dan ook zwaar.

• Wees pro-actief: bepaal en communiceer tijdig hoe je de feestdagen wilt doorbrengen en met wie. Zorg zolang je nog niets definitief hebt afgesproken voor een serieus alternatief plan.

• Spreid je afspraken tijdens de feestdagen goed en plan jezelf niet te vol. Deze tijd biedt bij uitstek mogelijkheden voor reflectie en bezinning.

• Wanneer jij je er vooraf op instelt om de feestdagen alleen door te brengen, kun je er bewust ook een feestje voor jezelf van maken. Kook extra lekker voor jezelf en gun jezelf nu eindelijk eens dat leuke boek, of ga die leuke film kijken die je al zo lang wilt zien.

• Wanneer je echt niet alleen wilt zijn met de kerst en je hebt geen opties bij vrienden of familie, check dan of je een leuke vakantie kunt boeken met de feestdagen of schrijf je in voor één van de talloze events of activiteiten die er rondom de feestdagen georganiseerd worden.

Tenslotte geeft Nicole aan: “Ook al ben je nu single, je bent zelden ‘relatieloos’. Bedenk wie er echt belangrijk voor je zijn geweest dit jaar. Laat deze mensen weten wat ze voor je betekenen. Grote kans dat jij ook hoort wat je toevoegt aan hun leven!”

Lees ook:Kerst is knap eenzaam voor de christelijke vrijgezel
Lees ook:Tips voor mensen die vrezen alleen kerstmis te moeten vieren
Lees ook:Datingsites maken zich op voor de drukste tijd van ‘t jaar
Lees ook:Waarom single zijn in december best lekker is
Lees ook:Singles gaan dit jaar voor sobere vreesdagen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>