Veilig daten krijgt een keurmerk

De consumentenbond heeft in samenwerking met de 9 grootste datingsites van Nederland het nieuwe Keurmerk Veilig Daten gelanceerd, om het grote aantal nepprofielen, onduidelijke kosten en oplichting tegen te gaan.

Met het keurmerk kunnen de aangesloten bureaus aantonen dat vrijgezellen via hun website veilig en betrouwbaar op zoek kunnen gaan naar een afspraakje…….

Datingbureaus Lexa, Relatieplanet, Pepper, PARSHIP, Match4me, Paiq, 50plusmatch, eDarling en e-Matching zullen binnenkort als eersten het keurmerk uitgereikt krijgen.

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk hebben de datingbureaus afspraken gemaakt over veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en klantvriendelijkheid. Ook moeten de bureaus goed bereikbaar zijn voor klanten, iets wat niet altijd het geval is.

De vele nepprofielen wordt als grootste klacht genoemd over online daten. Ook worden oplichters niet altijd verwijderd, worden abonnementen automatisch verlengd en hebben gebruikers soms moeite met het verwijderen van hun profiel.

Bart Combée, directeur Consumentenbond is enthousiast over initiatief. “Dankzij dit nieuwe keurmerk kunnen consumenten meteen zien of een datingsite veilig en klantvriendelijk is.”

Op korte termijn zal ook de stichting Veilig Online Daten worden opgezet, die toezicht zal houden op afspraken die gemaakt zijn rondom het keurmerk.

Lees ook:Lokvrouwen in het vervolg verboden
Lees ook:Houdt bij online dating altijd je hand op de knip!
Lees ook:Een kwart van de digi-lovers trouwt
Lees ook:Nog meer veilig daten tips
Lees ook:De pendel-kalender voor kinderen van gescheiden ouders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>