Eenderde van de singles wil eigenlijk best een ‘open relatie’

open_relationshipMonogamie is duidelijk niet voor iedereen de norm meer en voor sommigen ook geen verwachting.

1 op de 3 vrijgezellen zou een zogenaamde ‘open relatie of ‘vrije relatie’ wel een optie vinden……

Zo blijkt uit een enquête van SinglesSite.nl 950 respondenten, waarvan 60% vrouw en 40% man.

1 op de 3 singles verlangt naar een vrije relatie waarbij het de gewoonste zaak van de wereld is om naast de vaste partner ook het bed te delen met anderen. Zelfs wanneer de relatie als monogaam is gestart ziet 22% een vrije relatie als prima alternatief zodra er behoefte aan seks met derden ontstaat.

De rest gaat anders met deze opkomende lustgevoelens om. 21% gaat het liefst stiekem vreemd en 15% bezoekt bij voorkeur samen een parenclub.

Hoewel het merendeel van de singles dus nog altijd zweert bij seksuele trouw, valt dit in de praktijk nog lang niet altijd mee. Ruim 40% is namelijk weleens vreemdgegaan. Dit wordt door ruim de helft opgebiecht aan een nieuwe partner.

Seksuele trouw staat bij 20% van de singles tijdens het daten meteen als gespreksonderwerp op de agenda. Ongeveer 62% bespreekt dit een latere fase en de overige 18% bespreekt het nooit.

Openhartig praten over seksuele wensen blijkt belangrijk. 81% wil van zijn of haar partner horen welke behoeftes er bestaan en hoe er aangekeken wordt tegen seksuele vrijheid binnen de relatie. Op het moment dat alleen de partner aangeeft meer ruimte en seksuele vrijheid te willen dan zegt 22% dit van hem of haar te accepteren.

Over speciale datingsites waar men tegenwoordig eenvoudig een buitenechtelijke partner kan ontmoeten zijn de meningen verdeeld. De helft van gruwt van deze ontwikkeling, nog eens 38% vindt dat het moet kunnen en een 12% ziet het als een prima zaak.

Lees ook:Een snufje jaloezie is wel schattig
Lees ook:Singles zijn egoïstisch
Lees ook:Singles van nu zoeken iemand die maatje en minnaar kan zijn
Lees ook:1 op de 3 singles doet aan sex met de ex
Lees ook:Tweederde van actief biseksuele vrouwen heeft vaste relatie met man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>