Eindelijk Lente! En dat voelt de single aan zijn instrumenten…

Rode Boom liefde

Tweederde van de Nederlandse vrijgezellen krijgt meer zin in een afspraakje als het mooi weer is. Het weekend is het beste moment. In heel Europa zijn de vrijdag en zaterdag favoriet, gevolgd door zondag. Dat blijkt uit onderzoek van datingsite Lexa.nl onder ruim 10.000 singles in 7 Europese landen.

85% gaat het liefst op date wanneer de kansen op mooi weer het grootst zijn: in de lente en zomer. Slechts 7% geeft de voorkeur aan de winter. Niet alleen Nederlanders laten zich op datinggebied leiden door het weer (60%). In Zuid-Europese landen als Spanje en Italië passen ze hun datingactiviteiten nog meer aan de weersomstandigheden aan (75% en 67%).

In het noorden van Europa lijkt men wel gewend te zijn aan een grillig weerbeeld. Vooral Zweden en de Noren trekken zich weinig van het weer aan (56% en 49%).

Als het gaat om de activiteit tijdens een eerste date, kiest tweederde voor een etentje. Een drankje in een café of op een terras staat op de tweede plaats, gevolgd door koffiedrinken in de middag of samen lunchen. Andere populaire activiteiten zijn de bioscoop, een concert of een gezellige picknick.

Overigens kiest 61% van de mannen voor een horecagelegenheid die ze al kennen. Bij vrouwen ligt dit op 51%. Vrouwen kiezen liever een locatie waar ze geen bekenden tegenkomen. Wat betreft tijdstip zijn onder de Nederlandse singles de avonden favoriet Slechts 6% ontmoet elkaar graag tijdens een ontbijt.

Lees ook:Smakken onder het eten is de grootste afknapper bij ‘t daten
Lees ook:Nederlanders vinden Vlaams accent opwindend; andersom bepaald niet
Lees ook:Helft van de Nederlanders ontmoette weleens online date in het echt
Lees ook:Vrouw voordat ze op date gaat: waxen, kleding kopen en nadenken
Lees ook:Vrijgezelle moeders zijn zeer geliefd op datingsites

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>