Liefde in tijden van internet II

In de vorige eeuw was het simpel. Je was Annie van de bakker en als je een jaar of 16 werd ging je vrijen met Bertus van de groenteboer. Daar kwamen kinderen van, dus hoppa: trouwen en niet meer mauwen.

Nu kijken we niet alleen verder dan ons eigen dorp, maar is de hele wereld onze achtertuin geworden. Online dating, sociale netwerksites en zelfs zoekmachines hebben onze kijk op en het gedrag rond liefde totaal veranderd………

In het boek ‘Love in the Time of Algorithms’ legt schrijver Dan Slater de invloed uit van moderne technologieën op ons liefdesleven.

1. We zijn ondeugender
Tegenwoordig bestaan er ontelbaar veel seksueel getinte sites waardoor mannen en vrouwen hun seksuele grenzen aftasten. Online zijn mensen minder verlegen, met spannende conversaties tot gevolg.

2. We vallen op andere types
Doordat veel datingsites partners voorstellen die qua karakter bij je kunnen passen, zijn singles nieuwsgierig om het profiel van iemand te bekijken die qua uiterlijk niet meteen hun type is. Ze creëren als het ware veel meer opties voor zichzelf.

3. We raken sneller in paniek
In de virtuele wereld kunnen we het doen en laten van onze (toekomstige) partner nauwkeurig volgen. We kunnen zien wat hij allemaal uitspookt op sociale netwerksites en halen hem of haar door de Google. Dit leidt echter vaak tot onzekerheid of paniek. Zo kan een verliefde vrouw bijvoorbeeld een hele nacht tobben over het feit dat hij de status van zijn ex leuk vindt.

4. We maken sneller een einde aan relaties
Online daten zorgt ervoor dat we makkelijk in contact komen met potentiële partners. Mensen met een slechte relatie die in het geniep een profiel aanmaken zullen daardoor sneller geneigd zijn om hun huidige partner in te ruilen voor die ander.

5. We geloven in vervangbaarheid
Men gaat vandaag de dag geen oude schoenen weggooien voordat men nieuwe heeft. Omdat we zo snel nieuwe ‘contacten’ leggen, koesteren we minder wat we hebben. We werpen onze geliefde als het ware weg als enkele aspecten ons niet bevallen en gaan op zoek naar een beter exemplaar.

Lees ook:Facebook verslaat porno
Lees ook:Mannen laten zich middels sexy trucs vaker online oplichten dan vrouwen
Lees ook:Digitale vrienden bestaan niet!
Lees ook:Verwijder je ex uit je online bestaan!
Lees ook:Twitteraars en Facebookers zijn aandachttrekkers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>