Tips van mannen aan vrouwen over een eerste date

Gisteren behandelden we bij relatie.blog de dont’s van mannen waar het die stupide openingszinnen aangaat.

Vandaag zijn de dames aan de beurt. Die kunnen ook wel wat hulp gebruiken

Natuurlijk is iedereen in mindere of meerdere mate zenuwachtig voor een eerste date. Anders zou het niet goed zijn.

Zowel mannen als vrouwen willen immers het beste kantje van zichzelf laten zien. Vrouwen kunen daar ook behoorlijk de plank mee misslaan. Daarom vandaag tips voor vrouwen van zeer ervaren dating-mannen………

Ze zijn verzameld door de heren van ModernMan.com.

NIET DOEN:

1. Besluiteloos zijn
Laat een eeuwige herhaling van zinnetjes als “Ik weet het niet, wat denk jij ervan?” of “Kies jij maar” gerust achterwege. Dit wil niet zeggen dat je alle beslissingen moet nemen, maar wat input geven kan geen kwaad want besluiteloosheid is overduidelijk niet sexy. Wanneer hij je een aantal activiteiten geeft om te doen tijdens jullie date, kies er dan gewoon eentje uit.

2. Flippen van de rekening
Wanneer de rekening komt, wacht gewoon rustig af tot hij er naar grijpt en toon dat je ook bereid bent je steentje bij te dragen door je portefeuille boven te halen. Wanneer hij duidelijk maakt dat hij betaalt, zeg dan danku en stop ze terug in je handtas. Doet hij dat niet, wees dan niet verontwaardigd dat je de helft moet bijleggen. Het is crisis voor iedereen.

3. Overdressed
Je denkt misschien: “Eerste date, ik moet er perfect uitzien”, maar wie in een bruin kroegje gezellig iets gaat drinken hoeft niet te verschijnen in een strakke little black dress. Je zal niet thuishoren in de omgeving en hem daardoor een oncomfortabel gevoel geven. Pas daarom je outfit gewoon aan de activiteit aan.

4. Annorectisch
Wanneer je de kleine versie van de magere salade bestelt om daar dan nog de helft van te laten liggen, gaat hij niet denken dat je slank en sexy bent, maar eerder een verstoorde relatie met voeding hebt. Eet daarom gewoon normaal. Mannen houden namelijk van een vrouw die geniet van een lekkere maaltijd zonder dat er een kilo schuldgevoelens afdruipen. Er is ook een Freudiaanse kantje aan dit verhaal: levensgenieters aan tafel worden ook gezien als levensgenieters tussen de lakens.

5. Vragenvuur
Maak geen ultieme vragenronde van je afspraakje. Deel zelf ook een aantal leuke anecdotes met hem en wees open over jezelf, zonder uiteraard je hele levensverhaal te ontrafelen. Hoe goed je er ook mag uitzien, wat hem over de streep zal trekken om een tweede date te plannen is vooral hoe grappig en aangenaam je gezelschap is.

6. Seks
Volgens de heren van Modern Man wekt seks op de eerste date meteen de indruk dat je helemaal niet op zoek bent naar iets serieus. De kans dat er een relatie voortgroeit uit jullie afspraakje zou dan ook aanzienlijk kleiner zijn. (Aan de ongelovige mannen die dit advies lezen: don’t shoot the messenger.)

7. Stalking
Volgens mannen horen dames na een eerste afspraakje te wachten tot ze een seintje krijgen. Eerlijk? Niet echt, maar je zal toch aan de drang moeten weerstaan om sms’en te sturen met hoe leuk je het wel niet vond. Wanneer dat gevoel wederzijds is, zal het contact wel volgen. Zo niet, dan hoef je jouw energie ook niet te verspillen. Het is niet dat je de man van je leven aan je neus laat voorbijgaan door hem de eerste ‘move’ te laten maken.

Lees ook:Ruime helft vrouwen betaalt haar deel van de date zelf
Lees ook:Vrouwen willen geen seks op eerste date
Lees ook:Mannen gaan op een eerste date liefst naar bioscoop
Lees ook:Beroemdheden en hun ‘wijsheden’ over de liefde
Lees ook:Het is OK om op je eerste afspraakje met hem naar bed te gaan

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tips van mannen aan vrouwen over een eerste date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>