Singles met kids zijn populair op datingsites

Singles met kinderen, vooral vrouwen verzwijgen hun gezin nog weleens op datingsites.

Bang als ze zijn dan geen aantrekkelijke partij te zijn. Onzin!

Het meerendeel van het vrijgezellen-legioen vindt dat juist leuk en zou ze graag ontmoeten wanneer de tijd hiervoor rijp is………

Zo blijkt uit een online enquête van datingwebsite Relatieplanet.nl in samenwerking met De Telegraaf VROUW onder 2500 singles.

62% van de daters vindt het leuk als iemand kinderen heeft. 51% van de ondervraagden is zelf single met kids. 93% van hen geeft aan het noodzakelijk te vinden dat de toekomstige partner en de kinderen het met elkaar kunnen vinden. Ontmoet een man of vrouw een iemand met kinderen, dan vindt deze het ook zelf (96%) belangrijk een goede verstandhouding met zijn of haar kinderen op te bouwen.

60% geeft namelijk aan dat wanneer er geen band met thuiswonende kinderen ontstaat en het contact uit de hand loopt het een reden kan zijn het daten te beëindigen. Nog eens 24% geeft aan zowel met thuiswonende als uitwonende kinderen een goede verstandhouding noodzakelijk te vinden. Door verwachtingen naar elkaar uit te spreken en elkaar tijd te geven geef je elkaar de ruimte nader tot elkaar te komen.

Mannen en vrouwen staan graag klaar voor de kinderen van zijn of haar partner. 29% van de vrouwen en 43% van de mannen zijn bereid, wanneer gewenst en in gepaste vorm, een moeder- of vaderrol voor deze kinderen te vervullen. Daarnaast geven 60% van de vrouwen en 52% van de mannen aan een reikende hand en/of leuke klik voldoende te vinden wanneer het contact met beide ouders goed zit.

Jongere singles geven hierbij een voorkeur aan voor jongere kinderen. Oudere alleengaanden voelen zich beter op hun gemak bij single ouders met tieners, jong volwassenen of volwassen. Ook is er een speciale datingsite voor alleengaande met kinderen, namelijk madcompany.nl.

De romcom ‘One Fine Day’ gaat over twee zulke single ouders met kind. Michelle Pfeifer & George Clooney zorgen voor kijken met genoegen….

Lees ook:Alleenstaande ouder meer in trek dan kinderloze single
Lees ook:100 singles
Lees ook:Kinderen hebben werkt op de singlemarkt in je voordeel
Lees ook:Alleengaande ouders hebben net zoveel dates en seks als singles zonder kids
Lees ook:Verliefde single uit zich zelfs op Valentijnsdag zelden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>