Hoe ziet Mr Bindingsangst eruit?

Bindingsangst is 1 van de meest ‘gegoogelde’ termen waarmee mensen op relatie.blog uitkomen.

Er wordt dus heel wat aan deze kwaal geleden of mede-geleden.

Het zijn inderdaad vaker mannen die met bindingsangst behept zijn en het zijn dan ook hun vriendinnen die hopen op een ring of bidden voor een aanzoek. En dat duurt en duurt.

Wat maakt dat zo’n man zich niet wil of kan binden? Er zijn grofweg 8 types te onderscheiden……

De Belgische krant De Standaard zette ze op een rijtje, voorzien van bekende (film-) personages.

1. DE PETER PAN MAN
Alle  mannen blijven een beetje jochies ~dat is charmant~ maar voor sommigen is het volwassen zijn echt geen optie. Deze types blijven het leven als een speeltuin zien. Hoewel ze heel aanhankelijk zijn en een moederfiguur in hun leven nodig hebben, komen ze zelden op het punt dat ze zich willen binden. Beroemd voorbeeld: Johnny Depp, die kinds probeert te blijven dankzij rollen als Captain Jack Sparrow en Willy Wonka in ‘Charlie en de Chocoladefabriek’. Al jaren heeft Depp een gezin met Vanessa Paradis, maar hij heeft nadrukkelijk aangegeven nooit meer te zullen trouwen. Volgens de laatste geruchten wankelt de relatie.

2. DE KNAPPERD
Een lekkere kerel kan heerlijk zijn om mee te pronken voor een vrouw, maar als een man doorheeft dat hij er aan elke vinger wel eentje kan hebben, is de kans beperkt dat hij zich zal beperken tot eentje. Zelfs wanneer hij trouw belooft, is het moeilijk om hem te vertrouwen met al dat gedartel om hem heen. Beroemd voorbeeld: het personage van Don Draper uit ‘Mad Men’, die ondanks zijn huwelijk toch zelden een fraaie dame kon weerstaan.

3. DE BEZIGE BIJ
Deze man zit nog vol plannen waaraan hij zich eerst wil wijden, waardoor hij nauwelijks tijd heeft voor een relatie. Hij wil eerst nog een wereldreis maken, een voetbalploeg oprichten, een wereldhit scoren of een film opnemen voor hij zich kan settelen. Uiteindelijk heeft hij een rustig leven aan de zijde van zijn partner voor ogen, maar daarop is het lang wachten. Beroemd voorbeeld: De in elke top 10 staande George Clooney. Hij steekt zijn tijd liever in acteren, regisseren, filmen, koffiedrinken en politiek engagement dan in een relatie, zo mocht al menige leuke vrouw ondervinden.

4. DE GEILE BOK
Deze man wil graag seks en liefst met zoveel mogelijk vrouwen. Of in elk geval wil hij dat imago overeind houden.Er bestaat een kans dat die fase overgaat, maar zolang dat niet zo is, kunnen vrouwen met een huwelijks- en gezinswens het allerbeste de wegwezert maken. Beroemd voorbeeld: Playboy-opa Hugh Hefner, die openlijk blonde bimbo’s verzamelt, hoewel hij al jaren geen kip meer klaarmaakt tussen de lakens.

5. DE GEKWETSTE ZIEL
Na elke relatie zwelgt hij in zelfmedelijden en beschouwt hij iedere vrouw als een hartenbreekster die het op hem gemunt heeft. Hij stelt zich niet open voor een nieuwe ervaring, omdat hij ervan uitgaat dat hij opnieuw pijn zal lijden, wat hem een beetje zielig maakt. Beroemd voorbeeld: het personage Ross Geller uit ‘Friends’, die nooit helemaal over Rachel kwam.

6. DE ARME SLOEBER
Mannen die het financieel niet breed hebben, zijn doorgaans niet gebrand op serieuze relaties. Zeker wanneer zij wel een behoorlijk inkomen heeft, zal hij zich tekort voelen schieten. En dat steekt, soms zoveel dat de relatie het niet houdt. Beroemd voorbeeld: het personage Steve uit ‘Sex and The City’. Miranda verdiende meer dan hij en dat was aanleiding voor talloze discussies en een (tijdelijke) breuk.

7. DE WORKAHOLIC
Zij zijn maar met 2 dingen bezig in hun leventje: hun werk en het saldo op hun bankrekening. Deze mannen zijn uiteraard vaak heel gewild, maar ongeschikt voor vrouwen die dromen van gezellig samen op de bank. Wie een relatie wil met dit type man, moet accepteren dat hij in de eerste plaats getrouwd is met zijn baan en dat zij pas daarna komt. Beroemd voorbeeld: Mark Zuckerberg, miljardair, maar ook eeuwig drukbezet.

8. DE NARCIST
Een man die het liefst over zichzelf praat, bij wie elke zin met ‘ik’ begint en die verliefd is op zijn eigen spiegelbeeld. Hij vindt het ook heel belangrijk wat anderen van hem vinden en is daardoor ongeschikt als vaste partner. Hij is teveel bezig met zichzelf om dingen in een ander te kunnen ontdekken en wil eigenlijk door een vrouw alleen maar de hemel ingeprezen worden. Beroemd voorbeeld: het personage van Hugh Laurie als ‘House M.D.’ Zijn relatie met Cuddy liep op de klippen omdat hij zuiver zichzelf centraal stelde.

Lees ook:Welke rollen hebben jullie in de relatie?
Lees ook:Beroemde Instagram-fotograaf trouwt zijn muze
Lees ook:Kleine mannen zijn aantrekkelijk als er een groot salaris aan hangt
Lees ook:Na het huwelijk…
Lees ook:Waarom vrouwen uiteindelijk toch voor een (iets) oudere man gaan

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe ziet Mr Bindingsangst eruit?

  1. Marjolein

    Wat een prachtig rijtje! Maar lastig om direct te herkennen als je er een ontmoet. En wat te doen als je een relatie hebt met zo’n man. Ja, dat komt voor weet ik uit ervaring. Valt niet mee en een handleiding is dan niet weg.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>