1 op de 5 singles zit ‘heel alleen kerstfeest te vieren’

Natuurlijk moet ik direct denken aan het nummer van good, old en helaas ook dead André Hazes over ‘Eenzame Kerst’.

Het is opvallend dat mensen die in een relatie zitten, in deze drukke veelal stressvolle kersttijd zouden wensen alleengaand te zijn.

En dat andersom singles smachten naar een partner.

Sommigen gaan zelfs zover dat ze daarvoor een speciaal ‘decemberlief’ aanschaffen.

De datingsites staan momenteel roodgloeiend, omdat alleen zijn nou eenmaal echt eenzaam voelt in deze kortste dagen van het jaar.

Aan de andere kant: op 2 januari veranderen heel wat mensen hun relatiestatus op sociale netwerken weer en komen er weer veel mensen uit een net verbroken relatie op de datingmarkt…….

Maar liefst driekwart van alle singles vindt Kerstmis en Oud & Nieuw de eenzaamste dagen van het jaar.  Dit blijkt uit onderzoek van Singlessite.nl onder 750 bezoekers.

1 op de 5 blijft daadwerkelijk alleen thuis. 30% voelt zich met Oud & Nieuw het meest alleen, voor 21% geldt dit tijdens dit tijdens de beide kerstdagen. Het ontberen van een nieuwe geliefde blijkt voor de helft van de singles het grootste gemis.

Voor 19% is het geen compleet gezin hebben het zwaarst. Nog eens 9% mist zijn of haar ex het meest tijdens de feestdagen en 7% de kinderen omdat ze bij de andere ouder verblijven. Meer dan de helft haalt overigens wel het kerstgevoel in huis door een kerstboom neer te zetten.

Zo’n 40% vindt het overigens wel bijzonder vervelend om zielig gevonden te worden of vragen te krijgen over de relationele status. Ook stelletjes die elkaar een gelukkig Nieuwjaar kussen blijven een doorn in hun oog, evenals het zien van innig gelukkige koppels met of zonder kroost.

Als er geen familiaire verplichtingen bestonden zou 34% van de singles het liefst het land verlaten en op vakantie gaan naar een exotische bestemming. Ook veel vrienden uitnodigen en thuis een feestje bouwen of met vrienden gaan stappen en eens flink dronken worden scoren hoog. Zo’n 12% wil ook echt letterlijk het liefst André Hazes’ ‘heel alleen kerstfeest vieren’ en 9% wil een escort of gigolo bestellen.

Lees ook:Stad van de liefde favoriete stek van singles
Lees ook:Manlief gaat alleen mee uit winkelen als hem daarna een beloning wacht
Lees ook:Singles gaan dit jaar voor sobere vreesdagen
Lees ook:Hallo zoekende singles: vandaag is het jullie dag!
Lees ook:Slecht zomerweer zet singles aan tot zoeken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>