Datingsites maken zich op voor de drukste tijd van ‘t jaar

Deze week deden we op relatie.blog kond van de trend in Amerika dat singles op zoek gaan naar een decemberliefje.

Om niet alleen te zijn ‘in the most wonderful time of the year’ en om van het gezeur van familie en vrienden af te zijn zoeken alleengaanden via internet een partner om de feestdagen mee door te komen.

Maar de echte piek qua zoeken moet nog komen. Die zit vooral na Kerst en Oud & Nieuw…….

Zo schrijft dagblad TROUW vandaag.

Lexa.nl heeft in januari 20% meer bezoekers dan normaal, Parship ziet nog een grotere stijging. De bezoekers versturen ook meer berichten aan elkaar. Bij e-Matching worden begin januari 50 de helft meer berichten verstuurd dan normaal.

De woordvoerders van de datingsites verklaren januaripiek ook door de goede voornemens die alleenstaanden maken. Thomas Boonstoppel van Relatieplanet zegt ook dat er in het begin van het nieuwe jaar meer reclame wordt gemaakt. “Dat is in december heel duur, dus in januari gaan veel sites weer los met spotjes op radio en tv. De piek kan dus ook hierdoor komen.”

40% van de singles voelt het gemis van een partner tijdens de feestdagen extra. Onder de 30 jaar ligt dit percentage zelfs nog hoger dan daarboven.Dat heeft te maken met de biologische klok die tikt in de vruchtbare leeftijd. Uit een enquête van Parship van vorig jaar bleek dat 1 op de 3 van de senioren singles de feestdagen alleen ‘viert’.

Maar ook de zomermaanden zetten aan tot zoeken naar ‘de ware’. Bij Lexa liggen de bezoekersaantallen dan net als in december 15% hoger dan normaal en ook de andere sites geven dat beeld. In juli en augustus willen velen samen op vakantie.

e-Matching ziet tijdens elke vakantie een piek. Singles worden dan vaak geconfronteerd met het feit dat ze alleen zijn. Bovendien hebben singles dan ook zelf veel vrije tijd waarin ze op zoek kunnen gaan.

De sites doen geheimzinnig over hun exacte bezoekersaantallen. Relatieplanet en Lexa gaan aan kop, zij zijn 3x zo groot als Parship en e-Matching. Volgens Google Insights, die bezoekersaantallen analyseert, trekken ze bij elkaar ongeveer 150.000 unieke bezoekers per dag.

Lees ook:Januari is dé maand voor (online) dating!
Lees ook:Hallo zoekende singles: vandaag is het jullie dag!
Lees ook:Stem mee voor de beste datingsite van 2015
Lees ook:Nederlandse singles verdrijven ‘januari blues’ met daten
Lees ook:Datingsites hebben gouden dagen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Datingsites maken zich op voor de drukste tijd van ‘t jaar

  1. Pingback: JeroenMirck.nl » Blog Archive » De Ochtend: Wat zijn de beste datingsites?

  2. Pingback: Voornemens 2012: afvallen, gezonder leven en ……… een partner zoeken | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>