Ruime helft vrouwen betaalt haar deel van de date zelf

Een paar weken geleden hadden we een berichtje naar aanleiding van onderzoek waaruit bleek dat mooie vrouwen het betalen van een afspraakje vaker aan de man overlaten dan vrouwen die er gemiddeld uitzien.

Hoewel mannen vaak zo ridderlijk zijn om alle kosten voor hun rekening te willen nemen, stelt toch ruim de helft van de vrouwen voor ‘to go dutch’.………..

Dit blijkt uit een Brits onderzoek onder 1924 mensen in opdracht van de online bank First Direct.

58% van de vrouwen verwacht dat tijdens een eerste date de rekening gewoon wordt gedeeld. 14% vindt dat de rekening voldaan moet worden door degene die de date heeft voorgesteld en een kwart vindt nog steeds dat mannen sowieso de rekening op zich moet nemen tijdens een eerste afspraakje.

29% van de mannen wil ‘double dutch’ betalen. Mannen zijn toch wat traditioneler ingesteld: 55% gaat er vanuit de volledige rekening te voldoen en ze zijn ook bereid meer uit te geven dan vrouwen.

Uit eerder onderzoek bleek overigens dat mannen voor een mooie vrouw 3x zo diep in de buidel tasten dan voor een gemiddelde.

Ook het organiseren van een eerste afspraakje vinden mannen hun taak. Maar liefst 94% wil de touwtjes zelf in handen houden, terwijl 65% van de vrouwen dat ook wil.

Lees ook:Meer mannen dan vrouwen vinden dat vrouwen moeten meebetalen aan eten en daten
Lees ook:Meerendeel eerste dates wordt betaald door de mannen
Lees ook:1e date? Spijkerbroek aan!
Lees ook:Aantrekkelijke vrouwen verwachten dat man de rekening betaalt
Lees ook:1e eetdate: wie betaalt?

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ruime helft vrouwen betaalt haar deel van de date zelf

  1. ERIC NAEYAERT

    Eigenlijk niet meer dan normaal. Vrouwen willen net hetzelfde behandeld worden als de mannen! Dan dienen ze ook zelf op te komen voor hun verantwoordelijkheid. In uitzonderlijke gevallen kan de rekening gedeeld worden, maar toch ! Enkel de zon gaat nog gratis op? Ik was voorzitter van een Club waarin elk lid afzonderlijk zijn drankjes betaalde na een activiteit. Dat principe was heilig. Sommigen nemen een dubbele whisky, anderen een glas water, of een koffie?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>