De Bridget Jones-fase duurt tot het 35e levensjaar

Nu bekend is geworden dat er een 3e Bridget Jones-film zal komen, met opnieuw Renee Zellweger in de hoofdrol, is het fenomeen van de niet zo piepjong meer zijnde single vrouw opnieuw aktueel.

Vorig jaar werd er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de echte Bridget Jonesen van deze wereld.

Hoewel er steeds meer vrijgezelle vrouwen zonder kinderen bijkomen in onze maatschappij, voelen de meest zich nog steeds ‘losers’ naar de buitenwereld…….

In een studie getiteld: ‘I’m a Loser, I’m Not Married, Let’s Just All Look at Me’, onderzocht Larry Ganong van de Universiteit van Missouri familiale en maatschappelijke boodschappen die werden gegeven aan vrouwen die ‘nog’ niet zijn getrouwd. Die ondervinden nog altijd een sociaal stigma, concluderen de onderzoekers. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in ‘Journal of Family Issues’.

Larry Ganong, co-voorzitter van de Human Development and Family Studies in het College van Human Environmental Sciences. deed met Elizabeth Sharp, universitair hoofddocent bij het Department of Human Development and Family Studies aan de Texas Tech University, 32 interviews met niet-getrouwde vrouwen uit de middenklasse.

Deze vrouwen hebben gevoelens van onveiligheid in hun familie wanneer de ouders, broers en zussen opmerkingen of grappen over hun niet getrouwd zijn maakten. Deze ‘Bridget Jonesen” zijn zich bovendien bewust van het feit dat er steeds minder mannen zijn die in aanmerking komen voor een relatie en dat er meer risico’s zijn als ze nog op latere leeftijd zwanger willen worden.

‘Uit ons onderzoek blijkt dat nooit getrouwde vrouwen sociale druk ondervinden om te voldoen aan het traditionele levenstraject’, aldus Larry Ganong . De periode van 25 tot 35 jaar is een tijd van nadenken en zorg voor alleenstaande vrouwen met betrekking tot hun toekomstige gezinstrajecten. Zij ervaren de meest stigma’s. Vrouwen boven de 35 zijn vaak tevreden met het single zijn en zijn minder ontevreden dan jongere vrouwen.

Bridget Jones is de hoofdpersoon uit de columns die Helen Fielding in 1995 voor de Britse krant ‘The Independent’ schreef. In 1996 werden deze in een bundel uitgebracht onder de naam ‘Bridget Jones’s Diary’. In 1999 schreef Fielding het vervolg: ‘Bridget Jones: The Edge of Reason’. Beide boeken zijn verfilmd, waarbij de hoofdrol werd vertolkt door Renée Zellweger. In 2012 zal een 3e rolprent geproduceerd worden.

Bron: University of Missouri-Columbia

Lees ook:Bridget Jones III twittert en heeft kinderen
Lees ook:Overdonderend succes film III; In elke vrouw zit een Bridget Jones
Lees ook:Bridget Jones wordt weduwe en neemt toyboy
Lees ook:Bridget Maasland over co-ouderschap: ‘Dat is de hel’
Lees ook:Johnny de Mol en Victoria Koblenko zijn de lekkerste singles van het land!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De Bridget Jones-fase duurt tot het 35e levensjaar

  1. Pingback: Waarom het leven als man makkelijker is dan als vrouw | Relatie

  2. Pingback: Ondanks al het gezeik wat je hebt: getrouwde mensen leven langer! | Relatie

  3. Pingback: Trouwen met een man die niet ‘de ware Jacob’ is om toch je kinderwens te vervullen | Relatie

  4. Pingback: Voornemens 2012: afvallen, minder drinken en roken en ……… een partner vinden | Relatie

  5. Pingback: Chinezen huren partner in om familie onder ogen te kunnen komen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>