De mooiste mensen eindigen vaak eenzaam en alleen

Gisteren berichtten we u over het feit dat mooie mensen een groot keuze-aanbod hebben in de liefde.

In deze ‘eredivisie’ staan de potentiële partners in rotten van 3 in de rij.

Dit lijkt voor mensen uit eerste, tweede en derde devisie natuurlijk de hemel op aarde.

Maar pas op: de kans dat je alleen en eenzaam achterblijft is juist veel groter als je keuze-aanbod zo groot is……….

Onderzoekers van de Schotse University of Edinburgh bestudeerden het verschijnsel partnerkeuze bij 84 speeddatingsevenementen, waarbij in totaal 1868 vrouwen (gemiddeld 34,3 jaar)  en 1870 mannen (gemiddeld 35,6 jaar) aanwezig waren en waarover is gepubliceerd in ‘Biology Letters’.

Speeddating is een populaire manier voor singles om elkaar te ontmoeten. Het is het hebben van kort op elkaar volgende 1-op-1 ontmoetingen, waarbij via korte gesprekken gekeken wordt of er een ‘match’ is.

Een groot aantal ontmoetingen om een partner te vinden was op zichzelf niet het probleem, signaleerden de onderzoekers. Maar alleen dan als de daters grote onderlinge overeenkomsten hebben. Wanneer ze te verschillend zijn, raken de speeddaters in verwarring door tegenstrijdige factoren en slagen ze er niet in een keuze te maken.

”Er wordt vaak verondersteld dat verscheidenheid een goede zaak is”, aldus een van de onderzoekers. ”Frappant is nou juist dat een grote variëteit tot verwarring leidt. Mensen zijn geneigd helemaal niet te kiezen als ze met een groot aanbod worden geconfronteerd.”

Eerder Amerikaans onderzoek over (speed-)daten leverde ook als uitkomst dat hoe groter de partnerkeuze is, hoe meer het op een veekeuring gaat lijken. Duits onderzoek toonde aan dat speeddating helemaal niet effectief is, maar daarentegen lang duurt en veel geld kost.

Lees ook:De ware Jacob of Jacoba woont vaak om de hoek
Lees ook:Uit een kwart van de onenightstands groeit een relatie
Lees ook:Geluk kan je huwelijk verpesten
Lees ook:Speed-daten is helemaal niet speedy
Lees ook:Slaapkwaliteit van de vrouw maakt of kraakt relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De mooiste mensen eindigen vaak eenzaam en alleen

  1. Pingback: Jennifer Aniston is verloofd en dat is een tegenvaller voor de wetenschap | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>