Soort zoekt soort

Gespecialiseerde datingsites schieten als paddestoelen uit de grond.

Want dat is wat de zoekende medemens wil: op een datingsite zoeken naar die ene, maar dan wel zeker weten dat die ene vegetarisch is, of christen of hoog opgeleid. Of zelfs mooi.

Mooiemensen.com is gespecialiseerd in mooie mensen.

Volgens de bedenker van de site zit er een mooie theorie achter………….

Mensen zoeken een soortgelijke partner, ook qua uiterlijk. Dus een beauty and the beast idee is allang achterhaald. Dat tegenpolen elkaar aantrekken is niet waar. Dat gebeurt alleen in romcoms en in bouquetreeks. In het ware leven zoeken man en vrouw gewoon lekker naar hun gelijke.

Op een gespecialiseerde site is het gewoonweg makkelijker en sneller zoeken naar je gelijke. Er zijn zelfs sites voor boeren, dikkerds, natuurfreaks, gothics etc.

Volgens psycholoog Geertjan Overbeek is het logisch en ook verstandig dat singles dit soort sites opzoeken. Hij liet 600 mannen en vrouwen speeddaten om te onderzoeken waarop ze elkaar in eerste instantie uitkiezen.

Conclusie: soort zoekt soort. De iets mooiere medemens sprak af met een ander mooi medemens, de iets minder mooie medemens sprak af met de andere minder mooie medemens. Duurt een relatie ook langer als je op elkaar lijkt of dezelfde interesse hebt?

Je zou denken van wel. Iemand die veel sport wordt al snel verveeld door iemand die totaal niet sport en alleen maar snoept. De verliefdheid gaar sneller over.

Maar een relatie valt of staat met intimiteit en gehechtheid. Hoe gaan de beide partners daarmee om. Verder geldt: hoe herkenbaarder de patronen bij de ander, des te groter de slagingskans.

Lees ook:Mooi zoekt mooi
Lees ook:Droomman vs. mooie vrouwenarchief
Lees ook:Internetdating is geen recept voor ‘ze leefden nog lang en gelukkig’
Lees ook:Een kwart van datingsite-bezoekers is louter op zoek naar seks
Lees ook:Nieuw in het assortiment: SOA – Dating

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Soort zoekt soort

  1. Frans

    Interessante stukken staan er op deze site. Alleen ben ik het niet met dit artikel eens: in een relatie hoor je elkaar juist aan te vullen, dus mensen kijken naar mijn mening minder naar herkenbare patronen en meer naar de verschillen. Bijvoorbeeld: mensen die nooit opruimen worden aangevuld door een nettere partner.
    Bovendien: vegetarische mensen bestaan niet; vegetariers wel!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Schoonheid wordt altijd beloond | Relatie

  3. Pingback: ‘Sylvie houdt van de rode loper, Raphaël van groen gras’ | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>