Single of getrouwd?

Al sinds lange tijd hebben getrouwde mensen wat betreft gezondheid een streepje voor op singles. Getrouwde mensen blijken gezonder en gelukkiger. Dat is nog steeds zo, maar singles zijn wel bezig met een inhaalslag……………..

Zo blijkt uit een studie die in september verschijnt in de ‘Journal of Health and Social Behaviour’.

Uit verscheidene onderzoeken is geblekendat een huwelijk buiten meer sociale connecties ook een groot gevoel van tevredenheid en welzijn met zich meebrengt. Dit leidt weer tot een betere gezondheid en groter geluksgevoel.”

De afgelopen 30 jaar zijn singles hun leven beter gaan waarderen en dat draagt weer bij aan de gezondheid en het geluk van de single mens. Ook het feit dat single zijn tegenwoordig op maatschappelijk gebied geaccepteerd wordt, zal hebben bijgedragen aan dit proces. Als je 50 jaar geleden single was op je 25ste, dan werd het toch echt wel tijd om een man of vrouw te vinden, want trouwen en kinderen krijgen was toen de manier om je leven door te brengen. De omgeving en familie zouden het absoluut vreemd gevonden hebben als je er zelf voor koos om vrijgezel te blijven.

Gelukkig is dat anno 2008 niet meer het geval, en mag je je leven indelen zoals je zelf wilt. En weliswaar zijn getrouwde mensen nog steeds gezonder en gelukkiger, de singles onder ons zijn erg goed bezig.

Lees ook:Mensen die hun beste vriend(in) trouwen, zijn dubbel gelukkig
Lees ook:Samenwoners zijn nu net zo gelukkig als gehuwden
Lees ook:Mannen hebben meer baat bij trouwen dan vrouwen
Lees ook:Gezondheidsvoordelen huwelijk zwaar overschat
Lees ook:Vrouwen worden dikker van trouwen, mannen van scheiden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>