Spanje stelt seks-tsaar aan om meer kindertjes te maken

Omdat het geboortecijfer in Spanje zorgwekkend blijft dalen, heeft Madrid een nieuwe functie uitgevonden: de sekstsaar die een babyboom moet stimuleren door het betere bedwerk te promoten. De eerste persoon die deze titel krijgt is Edelmira Barreira Diz, senator uit Galicië en experte inzake demografie.

In 2016 kende Spanje voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog een sterftecijfer dat hoger lag dan het geboortecijfer. Sinds 2008, het jaar van de financiële crash en het begin van de besparingswoede, is het aantal baby’s met 18% gekelderd.

In de Europese Unie worden er alleen in Griekenland, Cyprus en Portugal procentsgewijze minder kindertjes gemaakt. De Spaanse vrouwen zijn ook de oudsten in de EU wat betreft de leeftijd: gemiddeld op hun 32ste baren ze een eerste kind.

Spanje volgt met het initiatief Denemarken. Daar lanceerde het procreatief gerichte ‘Doe het voor Denemarken‘ en ‘Doe het voor oma’.

Lees ook:‘t Is ook crisis in de Nederlandse wiegen!
Lees ook:Recessie houdt Spaanse paren bij elkaar
Lees ook:Geef ons Hollanders maar een fijn mediteraan vakantieliefje
Lees ook:Italianen trouwen nog nauwelijks
Lees ook:Na 4 maanden verkering op vakantie…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>