Na onthulling DJ Mattie Valk enorme vraag naar vaserschapstesten

Het is natuurlijk als man een van de zwaarste situaties waar je in beland kunt raken. DJ Mattie Valk, wiens tweeling hij dacht gekregen te hebben met zijn vriendin, blijkt niet de vader van het te vroeg geboren kroost.

Vanaf het eerste moment hecht je je als vader aan zulke kleintjes, zeker als ze prematuur en hulpbehoevend zijn.

Het houdt de mensen bezig en zorgt soms ook voor een scherpe blik. Hoe pijnlijk ook. Zo wordt op Google de zoekterm ‘vaderschapstest’ vaker ingevoerd dan ooit en wordt er ook meer gebeld naar laboratoria die verwantschapstesten aanbieden.

Nathalie Raats van Verilab laat aan de NOS weten: “Het is een hot item. Dat een bekende Nederlander dit is overkomen heeft meer mensen aan het denken gezet.”

Mensen die zo’n DNA-test bestellen krijgen een enveloppe toegestuurd met wattenstaafjes. Ze moeten vervolgens wangslijm afnemen bij zichzelf zowel als bij hun kind. In het laboratorium worden vervolgens de dna-profielen met elkaar vergeleken.

Het zijn niet alleen vaders die testen aanvragen, maar ook moeders met meerdere partners die zekerheid zoeken. En uiteraard kinderen die willen weten of hun vader en moeder wel echt hun biologische ouders zijn.

Lees ook:Vader laat dochters miljoenen na, maar wel onder strikte voorwaarden
Lees ook:Vrouwen ergeren zich aan vakantiekledij man; andersom aan hoeveelheid meuk
Lees ook:1 op de 25 is niet de vader van ‘zijn’ kind
Lees ook:Na alimentatie DNA-test blijkt tweeling van 2 verschillende vaders
Lees ook:Loveletters

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>