We hebben minder seks als gevolg van klimaatsverandering

De temperatuur op aarde stijgt, waardoor die in bed bij de mensen daalt. Want hoe warmer het is, hoe minder we seks hebben.

9 maanden na elke hittegolf is er een geboortedip van zon 0.7%

Het Amerikaanse National Bureau of Economic Research zegt het wat droger: de coïtale frequentie neemt af.

Het blijkt dat stijgende temperaturen ofwel de vruchtbaarheid verminderen ofwel het libido negatief beïnvloeden of een combinatie van die 2.

“Extreme temperaturen hebben invloed op het hormoonpeil en de sexdrive. Daarnaast vermindert de kwaliteit van zaad bij hitte en heeft het invloed op de ovulatie van vrouwen”, aldus de wetenschappers.

Hoewel de studie betrekking heeft op de USA is het effect van het warmere weer vermoedelijk hetzelfde in Europa, vertelt de auteur van het rapport: professor Alan Barreca van de universiteit van New Orleans in The Independent.

“De daling van het geboortecijfer is een ernstig probleem voor landen zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, waar het aantal babies het aantal sterfgevallen niet meer compenseert”, stelt Barreca. “Dit zorgt voor druk op de sociale zekerheden, omdat het een onbalans in de demografie geeft.”

Eerder onderzoek dat deze week bekend werd wees uit dat de kans op in verwachting raken het grootste is in de koele feestmaand december. Tegen Valentijnsdag is die statistisch het kleinste.

Lees ook:1 vrouw volgens de schoonheidsidealen van alle windstreken
Lees ook:Dezelfde vrouw volgens het schoonheidsideaal van 25 landen
Lees ook:Negerinnen zijn verstandig: zij trouwen het minst!
Lees ook:Waar woont het ‘marriage-material’ voor vrouwen?
Lees ook:Het leger der dikke Nederlanders groeit door

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>