35e verjaardag in zicht? Stop met Tinderen, ga Kinderen!

Als je moeder wilt worden, moet je toch wel voor je 35ste zwanger proberen te raken. En ook mannen zijn er bij gebaat hun jonge sperma voor voortplanting in te zetten.

Tussen de 25 en 35 is er 80% kans op een natuurlijke zwangerschap.

Na de 35 is dit gehalveerd en na de 40 jaar is de kans op een kind nog maar 10%. Ook de kans op afwijkingen bij het kind nemen na je 35ste flink toe.

Daarover bericht RTL’s Editie NL.

Gynaecoloog Jesper Smeenk beaamt die statistieken. “Mensen denken dat IVF aan het eind van de rit altijd nog een optie is”, vertelt hij. “Maar dat is niet zo. Dus de kinderwens uitstellen, leidt ertoe dat een deel van de vrouwen uiteindelijk geen moeder meer kan worden.”

Camiel Bulder van reclamebureau KesselsKramer helpt daarbij met een nieuwe app. “We verspillen onze 20′er jaren aan heel veel dates, met om elkaar heen draaien en op zoek zijn naar de perfecte partner. Bijvoorbeeld via apps als Tinder. En voor je het weet ben je opeens 35 en is de tijd op.”

Tijd voor een nieuwe app dus. Niet eentje om een vluchtige scharrel mee te vinden, maar eentje voor de toekomstige vader van je kinderen.

Lees ook:Steeds minder kinderen wonen bij hun vader en moeder in 1 huis
Lees ook:Wat we allemaal doorstaan voordat de ware zich aandient
Lees ook:Laat je vriendinnen thuis, ga met je moeder shoppen!
Lees ook:Eerst zoenen dan seks en pas daarna ‘Ik hou van jou’
Lees ook:Katja Schuurman & Thijs Römer: hoe blijf je vriendjes met je ex?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>