Stellen die niet direct aan seks begonnen, blijven langer gelukkig

Sneller is niet altijd beter en al helemaal niet wanneer het gaat over seks met een nieuwe geliefde.

Verschillende studies toonden reeds aan dat snel seks hebben met een nieuwe vlam geen goede vooruitzichten biedt voor het verdere verloop van de relatie…….

Ook de Brigham Young University’s School of Family Life nam de proef op de som.

Zij deden onderzoek onder 2035 heteroseksuele testpersonen met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar en allemaal nog in hun eerste huwelijk.

Aan hen werd gevraagd een vragenlijst in te vullen rond de stabiliteit van hun relatie en de tevredenheid over hun liefdesleven. Vervolgens werd er aan de deelnemers gevraagd of ze seks hadden in het begin van hun relatie, er langer mee wachten of zelfs pas voor het eerst met elkaar seks hadden eens ze getrouwd waren.

Koppels die langer hun benen bij elkaar hielden, waren gelukkiger dan zij die snel met hun partner in bed doken. In vergelijking met de ‘snelle’ jongens en meiden scoorden de wachters beduidend beter:
1. De stabiliteit van hun relatie lag 22% hoger.
2. De tevredenheid over hun relatie lag 20% hoger.
3. De kwaliteit van hun seksleven was 15% beter.
4. De vlotheid van de onderlinge communicatie tussen beide partners lag 12% hoger.

Als de seks wordt geïntroduceerd in een relatie neemt het beloningscentrum in de hersenen het over van het gedeelte dat instaat voor het maken van goede beslissingen.

Hierdoor blijven stellen vaak hangen in een relatie die niet goed voor hen is op lange termijn. De lijfelijke lusten leiden namelijk in het begin van de relatie de aandacht af van andere belangrijke aspecten zoals communicatie en toewijding.

“Het wordt een stuk moeilijker om het karakter van de ander objectief te kunnen inschatten wanneer er seks aan te pas komt”, aldus relatiedeskundige Susanne Alexander. “De eerste paar maanden kan zo’n relatie dus goed lopen, maar wanneer de nieuwigheid van de seks verdwijnt, leert men de partner pas echt goed kennen. En dan beginthet op te vallen dat hij of zij niet helemaal is wie je dacht dat hij of zij was.”

Lees ook:Hoe heter, hoe beter: geen seks tijdens de datingfase!
Lees ook:Jawel: ook een onenightstand kan liefde worden!
Lees ook:Seks uitstellen zorgt voor een betere en hetere relatie!
Lees ook:Testosteronbommen hebben slechte relaties
Lees ook:Het aantal keren dat zij klaarkomt, geeft de staat van de relatie aan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>