Hoe houden we de seksvlam brandend in een lange relatie?

lets_get_it_onIn langetermijn-relaties verwachten we vaak dat onze geliefde onze beste vriend en erotische partner is en blijft.

Maar goede en toegewijde seks put uit 2 tegenstrijdige behoeften: onze behoeft aan veiligheid en onze behoefte aan verrassing.

Hoe houden we verlangen in leven?

De Belgisch / Amerikaanse seksuologe Esther Perel maakte er haar specialiteit van: seks binnen een lange relatie, en daardoor maakte ze ook meteen faam in de VS.

Esther Perel zat al bij Oprah Winfrey en ook de New York Times omschrijft haar als een van de grote seksuologen van deze tijd. Perel heeft dan ook één welbepaalde specialisatie die velen aantrekt: doodnormale, saaie seks in een langdurig huwelijk of lange relatie. Geen SM dus of rare wensen, maar het dagelijkse leven waarin velen in een sleur terechtkomen.

“Waar de romantiek binnenkomt, verdwijnt het seksueel verlangen. Aan de ene kant verlangen we naar intimiteit, het voor altijd gevoel, het gevoel van thuiskomen. Maar verlangen gaat juist over risico’s, het avontuur, de verrassing. Een passioneel huwelijk lijkt een contradictio in terminis”, aldus Perel in Het Nieuwsblad.

“Veel mensen met een lange relatie zeggen dat ze zich het meest aangetrokken voelen tot hun partner als hij of zij er een tijdje niet is of als ze hem of haar iets zien doen waar ze gepassioneerd door zijn. Als ze weer echt op zichzelf staande personen zijn. Erotisch intelligente mensen weten dat het voorspel geen kwestie van minuten is, maar begint aan het einde van het vorige orgasme. En dat het met seksueel verlangen is zoals met de maan: het gaat op en af.”

Lees ook:‘Héél weinig mensen durven vragen wat seks betekent voor hun partner’
Lees ook:Daderprofiel van de vreemdganger
Lees ook:Waarom het huwelijk anno 2016 wel erg veelgevraagd is
Lees ook:Dezelfde vrouw volgens het schoonheidsideaal van 25 landen
Lees ook:Een veer in iemands reet steken doet meer dan een orgasme

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>