Kerst 2013: 1 op de 200 Amerikaanse moeders net zo maagdelijk als Maria

Benneton Virginity2000 jaar geleden werd Jezus geboren. Uit de maagd Maria. Niet haar verloofde Jozef, maar God zelf was de vader van het kind.

Een mythe, een sprookje, nee een geloof dat al duizenden jaren miljoenen mensen aanhangen.

Maar ze zijn er nog steeds: deze ‘onbevlekte ontvangenissen’. In de Verenigde Staten zelfs 1 op de 200

De University of North Carolina deed onderzoek naar het seksleven van 7870 vrouwen tussen puberteit en vroege volwassenheid.

De studie werd gehouden tussen 1995 en 2009 en vroeg de vrouwen geregeld naar hun seksleven en naar zaken als religie, scholing en denkbeelden over seks voor het huwelijk. De test was niet vormgegeven om de ‘maagdelijke zwangerschappen’ er uit te filteren. Dat was een onverwachte ontdekking.

Het gaat daarbij om vrouwen die zich lieten behandelen in een vruchtbaarheidskliniek. Omdat ze hun kinderwens niet langer willen uitstellen, of omwille van religieuze redenen geen seks zonder huwelijk willen of omdat ze niet van seks houden of er bang voor zijn

Opvallend was dat de vrouwen die ‘zonder seks zwanger waren geworden’ in eenderde van alle gevallen een gelofte van kuisheid hadden afgelegd. Dat is een officiël gebeurtenis waarbij je belooft om geen seks voor het huwelijk te hebben.

Dergelijke geloftes zijn vooral populair onder streng christelijke Amerikanen. Van de meisjes die wel toegaven door seks zwanger te zijn geraakt, had 15% de gelofte afgelegd.

Lees ook:Snelle samenwoners zijn ook snel zwanger
Lees ook:Wel over seks lullen, maar het nauwelijks nog doen
Lees ook:Maakt seks ons gelukkig of de aandacht en liefde van de partner?
Lees ook:In 2050 heeft niemand nog seks voor een baby
Lees ook:Nimmer seks gehad en toch een kind baren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>