Moeilijke mannen krijgen veel seks

“Verliefdheid maakt veel emoties los, maar het is geen emotie. Verliefdheid is een drift. Emoties, vooral negatieve, kunnen je totaal beheersen, maar ze gaan altijd over. Een drift is gericht op het realiseren van een verlangen en houdt aan tot het verlangen is vervuld. Puur hormonaal gezien is straalverliefd zijn echt een soort gekte……”

Aldus professor sociale psychologie Roos Vonk van de Radboud Universiteit Nijmegen in BODYTALK.

Dan blijkt het wederzijds te zijn. En je kunt maar niet genoeg krijgen van elkaar. Het verhaal gaat: als je het eerste jaar van je relatie elke keer een knikker in een pot stopt wanneer je seks hebt, en na het eerste jaar een knikker eruit haalt bij elke keer seks, raakt die pot nooit meer leeg.

“Volgens de driehoeks-theorie van liefde bestaat liefde uit 3 componenten: passie, intimiteit en binding’, legt professor Vonk uit. “In een beginnende relatie is er veel passie dus veel seks en nog geen binding. Al pratend en vrijend leren de partners elkaar steeds beter kennen, waardoor de intimiteit steeds toeneemt. Maar vanaf het moment dat de intimiteit niet meer verder stijgt, gaat de passie afnemen. De binding neemt nog wel toe.”

Mensen denken vaak dat meer intimiteit ervoor zorgt dat een vrouw meer zin heeft in seks. Maar het leidt juist tot minder zin. Is er ruzie, dan heeft ze geen zin. Maar is de relatie veilig en de man veroverd, dan ook niet.

In heterorelaties is de seks vooral zinderend zolang de boel niet in kannen en kruiken is. “Moeilijke mannen krijgen dus meer seks”, concludeert prof. Vonnk. “Mannen die duidelijk kiezen voor een vrouw, geborgenheid en veiligheid bieden, zullen juist meer water bij de wijn moeten doen. Je hebt als vrouw dus geen afwijking als je minder zin hebt. Misschien is het eerder een teken dat de veiligheid in je relatie goed zit.”

Lees ook:Vrouwen willen seks als er wat te veroveren valt
Lees ook:De liefdestriangel
Lees ook:Het monogame drama: passie, intimiteit, toewijding, (echtscheiding)
Lees ook:Waarom polygamie en/of polyamorie voor sommigen zo prettig is
Lees ook:Laten we het weer elke dag doen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>