Palestijnse vrouwen smokkelen sperma

Vorig jaar berichtten wij van relatie.blog u over een gelukkige moeder die een kind had gekregen van haar man die in de gevangenis zit.

Ze smokkelde zijn sperma de bajes uit, insimineerde zichzelf en kreeg 9 maanden later Mohand. Maar deze Palestijnse blijkt niet de enige……….

Ook de 8 maanden oude baby van Dallal en Ammar al-Ziben’s zal zich pas over vele jaren realiseren dat zijn ouders pioniers waren, meldt De Volkskrant.

Ammar al-Ziben werd 15 jaar geleden veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf omdat hij een dodelijke aanval tegen Israël zou hebben gepland.

Hoewel privébezoek verboden is voor de 4800 Palestijnen in Israëlische gevangenissen, slaagde Ammar er in zijn vrouw zwanger te maken. Daarvoor werd een spermast(r)aal uit de gevangenis van Hadarim gesmokkeld.

Dallal beviel in augustus van Muhanned, de eerste baby die ter wereld kwam na een combinatie van spermasmokkel en in vitro-fertilisatie (IVF). “Het waren moeilijke jaren voor Muhanned kwam”, vertelt Dallal. “Maar de baby brengt weer leven in ons huis.”

De bevalling gaf ook andere Palestijnse vrouwen de moed om het zaad van hun echtgenoot uit de gevangenis te smokkelen. In het Medisch Centrum Razan in Nablus zeggen dokters dat ze een of twee gesmokkelde stalen per week krijgen. Het lab bewaart nu zo’n 65 stalen in de diepvries, die voor IVF gebruikt kunnen worden.

Tot nog toe zijn 22 Palestijnse vrouwen behandeld, van wie er 7 zwanger zijn geworden. Het slaagpercentage is lager dan de 45 procent waar arts Abu Khaizaran in het centrum op mikt, maar dat is voor een deel het gevolg van de kwaliteit van de stalen, die vermindert door de lange tijd die nodig is om het staal uit de gevangenis naar de Westelijke Jordaanoever te krijgen.

Gelukkig, zegt hij, is er maar één spermacel nodig om een eitje te bevruchten. De patiënt heeft zelfs de mogelijkheid om het geslacht te kiezen. De hele procedure kost zo’n 3000 dollar, maar het centrum doet het gratis.

Dalla al-Ziben kwam al 5 jaar geleden naar het centrum. Maar de medische staf daar stuurde haar aanvankelijk terug naar huis om eerst met de familie te praten. “Je wil niet plots een zwangere vrouw zien, wiens man een lange gevangenisstraf uitzit”, zegt Khaizaran. Na toestemming van haar familie werd al-Ziben naar eigen zeggen door iedereen aangemoedigd.

Lees ook:Vrouw uit Gaza baart kind van uit gevangenis gesmokkeld sperma
Lees ook:Vrouw van gevangen Palestijn smokkelt zijn sperma mee en wordt moeder
Lees ook:Het échte verhaal van Valentijnsdag
Lees ook:Hoe the f*ck kon Joran van der Sloot een kind maken?
Lees ook:Vrouw met plastic penis belandt op mannenafdeling gevangenis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>