De Maastrichtse spermadonor van 100 kinderen

Het is het onderwerp van de Franse romantische komedie STARBUCK.

Een spermadonor die 533 kinderen bleek te hebben, maar in ons eigen Nederland woont ook zo’n man.

Als spermadonor heeft hij in ieder geval al 100 kinderen verwekt: de onopvallende stadsgids Ed Houben uit Maastricht.

Een groot deel van de kinderen werd door normale seks geconcipieerd.

Zijn leven als donor is het onderwerp van de documentaire ‘De man met 100 kinderen’……….

Donderdag aanstaande is de première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

De 42-jarige historicus begon op 29-jarige leeftijd met het doneren van sperma. Hij zegt dat hij vooral anderen wil helpen. “Het uiteindelijke oordeel moet komen van de kinderen, die of zeggen: ‘daar heb je iets goeds gedaan, of ik ben niet zo blij te bestaan’.”

Eerst was Houben een reguliere donor bij een spermabank. Toen hij daar niet meer mocht doneren, ging hij als privé-donor verder. Saillant detail is dat hij zijn zaad niet alleen aanbiedt in een potje, maar ook via de natuurlijke manier, seks dus. Dat gebeurt de laatste jaren in ongeveer de helft van de gevallen.

Houben biedt zijn diensten gratis aan en ontvangt mensen met een kinderwens bij hem thuis. Gemiddeld gaat het om 15 wensouders (stellen plus alleenstaanden) die per maand bij hem langskomen. Hij werkt niet alleen met Nederlanders. Zo lopen er kinderen van hem rond in bijvoorbeeld België, Italië, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Spanje.

Houben biedt zich aan op zijn eigen website. Hierop schrijft hij: “Toen ik hoorde dat er mensen zijn, die een kind een eerlijke kans willen geven in het leven en veel liefde maar dat deze hartenwens niet uit kon komen, vond ik dat een treurige gedachte.”

Ook noemt hij het een onvervreemdbaar recht dat kinderen met hun zaaddonor contact hebben. Houben wil dat de kinderen, waarvan hij de biologische vader is, al jong met hem in contact kunnen komen, indien gewenst. Hij organiseert jaarlijks een bijeenkomst voor zijn nakomelingen en de ouders die daar behoefte aan hebben.

Maandag 1 oktober wordt ‘De man met 100 kinderen’ uitgezonden door NCRV Dokument. Zaterdag 29 september zal Ed Houben in discussie gaan met anderen in het tv programma ‘Debat op 2′. Nieuwsuur sprak gisteren al met hem. 

Lees ook:Maastrichtse ‘Sperminator’ van 99 kids geniet wereldfaam
Lees ook:Spermadonor on top
Lees ook:Zaadje vindt eitje online en vice versa
Lees ook:Vriendinnen ontdekken dat ze dochters van dezelfde spermadonor zijn
Lees ook:Sperma uit de catalogus

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>