Mensen-mannen zijn bijna overbodig

Britse wetenschappers hebben naar eigen zeggen voor het eerst uit embryonale stamcellen menselijk sperma gekweekt……

Volgens de onderzoekers van de Universiteit van Newcastle bevat het in het laboratorium geweekte sperma goed bewegende zaadcellen die goed van vorm zijn. Beide factoren spelen een rol in de mate van vruchtbaarheid van een man.

De onderzoekers hopen met hun vondst onvruchtbaarheid bij mannen te kunnen behandelen. Het zou echter nog minimaal 5 jaar duren voordat de techniek zo geperfectioneerd is om toegepast te worden. Overigens verbiedt de Britse wet vooralsnog het gebruik van ’kunstsperma’ voor bevruchting.

3 jaar geleden meldden dezelfde wetenschappers dat ze kunstmatig sperma hadden gemaakt van stamcellen van muizenembryo’s. Met het sperma werden eicellen van muizen bevrucht, wat tot de geboorte van 7 muizen leidde.

Lees ook:Sperma van onvruchtbare mannen krijgt hulp van muizen
Lees ook:Vrouwen hebben binnenkort geen sperma meer nodig voor een zwangerschap
Lees ook:Polygame mannen hebben sneller zaad
Lees ook:Hekel aan spruitjes is erfelijk
Lees ook:Mannen die ziek zijn van verkoudheid zijn geen aanstellers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>