Hoe vaak moeten we ‘het’ doen?

De frequentie van seks is een goede barometer voor een relatie.

Heel veel stellen vinden dat ze geen bevredigend en evenwichtig seksleven hebben.

Met een klein beetje moeite kun je dit wel oplossen, maar je moet er wel iets voor over hebben.

Relaties lijden veel onder de moderne levensstijl. We werken lange uren, hebben een druk sociaal leven en gaan vaak sporten.

Dit zet je relatie onder druk en kan spanningen veroorzaken. Het zorgt ervoor dat je je wel seksueel aangetrokken voelt tot je partner, maar toch geen seksuele energie meer over hebt.

De Britse psychologe en auteur Pam Spurr ging voor haar nieuwste boek op zoek naar informatie bij meer dan 400 mensen. Ze ontdekte dat 90% van de mensen niets nieuws meer uitprobeert in bed na zijn tweede huwelijksverjaardag.

Veel mensen vinden zelf dat hun seksleven inspiratieloos en onopwindend is. Het is normaal dat de passie na enkele jaren mindert, omdat je uit de wittebroodsfase groeit.

Maar de vraag is natuurlijk, hoe belangrijk is seks in een relatie? Na haar onderzoek ontdekte Pam Spurr dat het heel belangrijk is.

Wanneer het seksuele initiatief afneemt, gaat het ook slechter met de relatie. Het zorgt voor opwinding, helpt een koppel door moeilijke tijden en geeft een gevoel van intimiteit. Het zorgt ook voor een gevoel van veiligheid. Als laatste laat seks je aantrekkelijk voelen.

Wil je een bevredigend seksleven moet je er tijd, energie, en veel goede wil voor over hebben.

Het vraagt weinig moeite om je seksleven pittiger te maken. Maar veel mensen vinden dit moeilijk om het leven in bed interessant te houden. Ze weten dat er iets scheef zit, maar ze zijn zo moe dat ze niet weten waar te beginnen om de dingen te veranderen.

Volgens Pam Spurr hoef je geen speciale trucs uit te halen om je seksleven wat pittiger te maken, gewoon meer naar elkaar luisteren!

Lees ook:Gelukkig nieuwjaar met deze goede seks voornemens voor jou en je partner!
Lees ook:Het maakt mannen onzeker als hun vriendin plots slank wordt
Lees ook:Mannen willen graag meer over seks praten
Lees ook:Feng Shui in de slaapkamer voor spetterende seks
Lees ook:Wel over seks lullen, maar het nauwelijks nog doen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>