Kerst- en zomervakanties zijn triggers voor echtscheiding

Family-Beach

Bij ons in Europa zijn januari (na de kerstvakantie) en september (na de zomervakantie) de echtscheidingsmaanden zijn. In de VS zijn dat vooral de maanden maart en augustus. Zo blijkt uit een analyse door de Universiteit van Washington, waarover het weekblad Time bericht.

Ook daar heeft het te maken met gezinsrituelen rond de winter- en zomervakanties. Het seizoensgerelateerde scheidingspatroon was niet waar de wetenschappers naar zochten: zij stelden het vast bij hun onderzoek naar de effecten van economische recessies op de stabiliteit van het huwelijk.

Vermoedelijk is het zo dat van elkaar vervreemde partners de decemberperiode en de zomerperiode met het gezin vermijden om de echtscheidingsprocedure op te starten. Het ironische is dat juist die vakantieperiodes gepaard gaan met een verhoogd verwachtingspatroon met heilzaam effect voor het gezinsleven. Dat loopt vaak uit op een ontgoocheling.

Het ‘gat’ van 2 maanden tussen de kerstvakantie en scheidingsmaand maart, wordt verklaard doordat de moed, de advocaten en het financiële plaatje verzameld moeten worden.

Lees ook:Daling miserie-tax laat Belgen nu volop scheiden
Lees ook:Fanatiek twitteren leidt tot overspel en echtscheiding
Lees ook:Na 5 maanden samen heb je ‘vaste verkering’
Lees ook:Vriendinnenvakantie wint het van vakantie met manlief
Lees ook:Expats hebben veel relatieproblemen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>