Samen op vakantie: dat is buigen of barsten van een gammele relatie

Vakantie is voor stellen weleens een middel om het vuur van de passie in hun relatie weer aan te wakkeren. Niets voor niets hebben mensen vaker seks op vakantie: minder stress, meer tijd en vaak ook wat minder kleren aan.

Dat zorgt ervoor dat samen op reis zijn het ideale moment zou kunnen zijn om een kwakkelende relatie te redden. Als het werkt. Want zoiets is buigen of barsten…..

De ‘save-cation’ of de ‘hail mary-moon’ wordt steeds vaker gebruikt als laatste strohalm voor koppels op de rand van een echtscheiding, meldt The New York Times. Therapeute Harriet Lerner waarschuwt dat er wel voorwaarden zijn aan het slagen van zo’n reddingsvakantie: “Minstens één partner moet echt geïnteresseerd zijn in het redden van de relatie.” Ze raadt ook aan om niet te gaan zeuren, zagen en zeveren.

Het feit dat je op elkaar aangewezen bent en geen kant op kunt, kan het beetje verbondenheid dat er nog is ook verstikken, zo waarschuwt psycholoog David Frost. “Zo’n vakantie is geen magische kuur voor alles, maar hoogstens een tijdelijke oplossing.”

Ook als de vakantie goed verloopt en je denkt de relatie weer op de rails is, ben je nog niet veilig. Net als bij een vakantielief riskeer je bij thuiskomst een koude douche genaamd ‘reality check’. Als de mallemolen van stress, werk, zorg voor het gezin weer aanvangt, kan de hervonden romantiek al snel weer verdwijnen.

Niet voor niets is er na de grote vakantie altijd een grote echtscheidingspiek net als na de decembermaand jaarlijks het geval is.

Lees ook:Vrouwen zijn luier tijdens hun vakantie, mannen geïrriteerder
Lees ook:Hoe ‘close’ ben jij eigenlijk met je partner?
Lees ook:Vakantieweken zijn ideaal als oppepper voor ingedut seksleven
Lees ook:Terug van vakantie: een verse scheidingsgolf
Lees ook:Partners in relatie verkiezen intimiteiten boven seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>