Zoveel paren blijven er bij elkaar alleen vanwege het geld

Europa zucht nog steeds onder (of na van) de financiële crisis. Voor velen die eigenlijk wel zouden willen scheiden of in elk geval apart zouden willen wonen, een reden om als paar gedwongen op 1 lokatie te blijven.

De Britten verzonnen zelfs een term voor dit verschijnsel, namelijk STINT, een afko voor Staying Together In Needy Times.

Met Valentijnsdag in aantocht onderzocht incassobureau Intrum Justitia in heel Europa hoeveel liefde er is en hoeveel koppels eigenlijk alleen bij elkaar blijven vanwege het feit dat een echtscheiding te duur is….

De Fransen staan met 37% bovenaan. Zwitsers staan met hun dure levensstijl op 2.

Bij onze zuiderburen blijft 21% bij elkaar omdat het anders op een houtje bijten wordt, Nederland zit in de middenmoot met 15%. Daarmee zitten we gelijk met Oostenrijk, maar doen het ietsje beter dan Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In de koude Scandinavische landen is het beter gesteld met de warme harten. In Zweden zouden de minste mensen geforceerd bij elkaar blijven met maar 6%. Ook de Noren laten zich niet leiden door hun portemonnee, maar 7% ziet geld als een belemmering.

“Zelfs relaties geven de financiële situatie weer van de Europeanen”, aldus Guy Colpaert, directeur van Justitia België. “Er is een duidelijk verschil tussen de noordelijke en zuidelijke landen. Het is begrijpelijk dat mensen die in landen met een instabiele economie leven, veel afhankelijker van elkaar zijn om de eindjes van het huishouden aan elkaar te knopen.”

Lees ook:Vrouwen zijn stipter met de financiën dan mannen
Lees ook:Eindelijk Lente! En dat voelt de single aan zijn instrumenten…
Lees ook:Er ligt vanwege de crisis een zware hypotheek op huizen én relaties
Lees ook:Vrouwen zijn veel exotischer in hun vakantie-keuze dan mannen
Lees ook:Vrouwen zijn anno nu makkelijker met vreemdgaan dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>