Vrouwen met kleine kinderen lijden het hardst na echtscheiding

Jaarlijks worden er in Nederland 30.000 scheidingen aangevraagd. Bij tweederde daarvan zijn kinderen betrokken.

De vrouw lijdt hier het meest onder vooral als de kinderen nog klein zijn…..

Zo blijkt uit onderzoek van socioloog Jornt Mandemaker van Wageningen University & Research.

Zowel mannen als vrouwen voelen zich ongelukkiger na de breuk. Ouders met jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar jaar voelen zich het slechtste in hun vel, mede omdat de financiële gevolgen voor hen groter groter zijn. Ook willen en moeten deze exen contact met elkaar onderhouden vanwege de kinderen en dit zorgt voor spanningen en conflicten.

De moeders lijden het meest. Wanneer zij hun leven een cijfer moeten geven, blijkt dit lager dan gemiddeld. De reden dat zij harder lijden dan vaders is volgens Mandemakers onduidelijk. Hij benadrukt wel het eerder bewezen verschil in verwerking van een gebroken hart en/of gebroken gezin. Vrouwen rouwen sneller en heftiger. Bij mannen komt de klap vaak later alsnog.

“Maar vrouwen lijden sowieso zwaarder onder een scheiding dan mannen. Daar komt bij dat de zorg voor jonge kinderen nog relatief vaak op de schouders van de moeder terecht komt. De combinatie van een scheiding, kinderen en zorg om geld maakt het extra moeilijk”, aldus Mandemaker.

Lees ook:Vaker ondertoezichtstelling van kinderen van ouders in vechtscheiding
Lees ook:Scheiden doet …………. scheiden
Lees ook:Waarom vrouwen vaker de stap tot echt(-)scheiden zetten
Lees ook:Na een echtscheiding word je nooit meer zo gelukkig als je was
Lees ook:Vrouwen mentaal zwaarder belast door woon-werkverkeer dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>