Rotterdam start met de echtscheidings- APK

SIRE-scheidingDe gemeente Rotterdam begint vanaf het nieuwe jaar met een proefproject in de hoop het aantal vechtscheidingen terug te dringen.

60 ex-paren met kinderen worden een jaar na de scheiding uitgenodigd voor een gesprek, waarin geëvalueerd wordt of de afspraken die bij de scheiding zijn gemaakt ook zijn nagekomen……

Dat meldt NOS.

Een mediator of advocaat zal aanwezig zijn bij dit ‘terugkomgesprek’ dat moet uitwijzen of het ouderplan nog voldoet en/of dat er meer begeleiding nodig is.

Wethouder Huge de Jonge zegt in het NOS radio 1 Journaal: “Ook een scheiding die goed begint, kan eindigen in een vechtscheiding, bijvoorbeeld als een van de exen verhuist of een nieuwe partner krijgt. De echtscheidings-apk moet voorkomen dat het van kwaad tot erger gaat.” Volgens hem is een vechtscheiding een vorm van kindermishandeling.

Als een van de ouders niet mee wil werken, kan de gemeente hem of haar niet dwingen. Mocht het project succesvol zijn, dan wordt het verder uitgerold in Nederland.

In de afgelopen 2 jaar was 1 op de 5 scheidingen een zogenoemde vechtscheiding. In vergelijking met cijfers van de Kinderombudsman uit 2013 is dat een stijging van 10% naar 20%.

Lees ook:Aantal vechtscheidingen explosief gestegen
Lees ook:Amsterdam registreert vechtscheiders
Lees ook:Vechtscheiders krijgen regierechter aangewezen
Lees ook:Kinderen die een advocaat nemen om hun vechtscheidende ouders aan te klagen
Lees ook:EX-Magazine: over de kunst van het echt scheiden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>