Terug van vakantie: een verse scheidingsgolf

Veel paren van wie de relatie wankelt, hopen en proberen tijdens hun vakantie nader tot elkaar te komen.

Ze gaan als het ware toch nog even met elkaar in zee.

Dat is buigen of barsten voor een gammele verbintenis…….

Er zijn ieder jaar 2 pieken voor wat betreft echtscheidingen.

Na de feestdagen van december, aan het begin van het nieuwe jaar dus en nu, na de zomervakantie, aan het begin van een nieuw school- en werkseizoen.

Na de zomervakantie stijgt het aantal echtscheidingen zelfs met 33% en dan hebben we het dus over officieel geregistreerde relaties.

Een periode van rust is juist vaak de druppel die de emmer doet overlopen.

Veel gezinnen hebben vakantiestress, die voort kan komen uit al aanwezige relatieconflicten die door zaken als sport, werk, kinderen, gezinsleven, sociale contacten en individuele bezigheden in het dagelijkse leven naar de achtergrond worden verdrongen.

Als een relatie al spanningen kent, worden die vaak juist tijdens de vakantie vergroot. De druk van om gezellig te moeten doen en 24 uur per dag in elkaars omgeving zijn, eisen hun tol.

Soms wordt de vakantieperiode ook gezien als een laatste mogelijkheid om het huwelijk te redden. Onder het mom van ‘laten we het nog een keer proberen’ en ‘we kunnen de kinderen hun vakantie niet ontnemen’ worden koffers tegen beter weten in gepakt.

In plaats van rust te brengen, zorgt een vakantie er vaak voor dat conflicten escaleren en opgespaarde irritaties hun weg naar buiten vinden. De vakantie is dus niet de oorzaak, maar wel de aanleiding om weer thuisgekomen de telefoon te pakken voor de mediator of de advocaat.

Partners realiseren zich dat hun relatie niet meer te redden is. Zij besluiten na de vakantie uit elkaar te gaan. Een heftige beslissing, zeker als er kinderen bij betrokken zijn.

Advocaten en mediators zitten klaar voor 1 van hun 2 gouden maanden per jaar.

Lees ook:Vakantie-stress, vakantie-scheiding
Lees ook:Een single voelt zich vooral in het weekend single
Lees ook:Op vakantie met een snurker is een enkele reis echtscheidingsloket
Lees ook:50+ single wil zo snel mogelijk op vakantie met nieuwe vlam
Lees ook:Blijf koel: hitte zorgt voor meer huiselijk geweld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>