Linda v/d Giessen vermoord door haar ex: toppunt van partnergeweld

LiefdeMetAlleGeweldDe 28-jarige verpleegster Linda van der Giesen werd afgelopen maandag doodgeschoten door haar ex, waar ze al tijden doodsbang voor was.

Hij bedreigde haar, hij belaagde haar, hij was kortom ronduit gewelddadig.

Helaas opnieuw een geval van partnergeweld met dodelijke afloop.

Deze John F. bedreigde ook andere vrouwen, waaronder zijn ex-echtgenote. Volgens die laatste is F. een gevaarlijke patiënt: dwingend, arrogant, dominant en agressief…….

Er liepen meerdere aangiften van bedreiging tegen hem van diverse vrouwen.

“Het verbaast me niet dat hij de man is die Linda zou hebben doodgeschoten. Wel dat überhaupt iemand zoiets kan doen. Een jonge vrouw op klaarlichte dag uit het leven schieten”, vertelt ze in De Telegraaf.

Duizenden meisjes en vrouwen zijn er het slachtoffer van. Wat we in de krant lezen is slechts een triest topje van de ijsberg.

Het kan om slagen en verwondingen gaan, om seksueel misbruik, om psychische terreur, om allerlei vormen van mensonterend gedrag. Erover praten is vaak nog een taboe.

De Vlaamse journaliste Kris Smet doorbreekt dit taboe: ze heeft talloze gruwelijke verhalen opgetekend uit de mond van slachtoffers. Die zijn afkomstig uit hoog- en laagopgeleide milieus, arme en rijke, allochtone en autochtone.

Ook worden de inspanningen beschreven, die geleverd worden om de slachtoffers te hulp te komen. Maar het is onvoldoende. Of niet echt doeltreffend. Huiselijk geweld staat op geen enkele politieke agenda bovenaan.

Kris Smet werkte bij de Vlaamse openbare omroep als presentator, journalist, regisseur en producer. Met haar televisieprogramma’s verrichtte ze vaak baanbrekend werk in het bespreekbaar maken van maatschappelijke thema’s. Ook vrouwenrechten liggen haar na aan het hart. Vorig jaar verscheen ‘Liefde met alle geweld’.

Uitgeverij Manteau, €20,-

Lees ook:Bij een kwart van de lesbische paren is sprake van huiselijk geweld
Lees ook:Toename aantal mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld
Lees ook:Slachtoffers huiselijke geweld krijgen gratis verhuizing
Lees ook:Vrouw mept man
Lees ook:Hoogopgeleiden zuipen (te-)veel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>