9 op de 10 volgt ex via Facebook

facebook-app-breakup-notifierHet volgen van je ex via Facebook, Twitter of andere sociale media: bijna niemand kan het laten.

Het is blijkbaar een natuurlijke reflex…………….

Een studie aan de universiteit van Texas, bracht aan het licht dat maar liefst 88% van de mensen op Facebook op regelmatige basis eens een kijkje neemt op de account van voormalige geliefde(n).

“Het zit in onze aard om aandacht te besteden aan anderen,” verklaart psychologe Pamela Rutledge, die het effect van media en technologie op het dagelijkse leven bestudeert.

“Zelfs wanneer een relatie afgelopen is, denken we nog dat niemand ons echt kan vervangen. Mensen hebben bevestiging nodig dat ze gewaardeerd werden, dus hopen ze dat het ex-partners slecht gaat zonder hen.”

En daar hoeven we ons helemaal niet schuldig over te voelen: “Je brengt niemand in gevaar, je bent gewoon erg nieuwsgierig.”

Uiteraard is er wel een grens. Als je echt heel veel tijd doorbrengt met het volgen van iemands doen en laten op sociale media, dan gaat het volledig om jezelf in plaats van om de andere persoon, en dat is niet gezond.

Daarnaast bleek uit dit onderzoek dat er een verband is tussen jaloezie en de tijd die we op Facebook doorbrengen. Hoe meer informatie we vinden, hoe meer informatie we er nog bij willen. Bovendien zijn vrouwen in het geval van exen jaloerser dan mannen.

Lees ook:Facebook is de pest voor single vrouwen
Lees ook:Facebook, Skype, Twitter en WhatsApp kraken huwelijken
Lees ook:Sociale media stimuleren stalkers
Lees ook:1 op de 3 is een Facebook-scheiding
Lees ook:Notaris-clausule die ex-paren verbiedt naaktfoto’s en andere shit te publiceren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>