Grote mensen over de echtscheiding van hun ouders

hunscheiding-mijnlevenScheiden: het lijkt zo gewoon. Klassen vol kinderen met gescheiden ouders. 1 op de 3 huwelijken loopt uit op een echtscheiding en als je de samenwoners met kinderen erbij optelt is het de helft.

Voor de betrokken kinderen is het feit dat hun ouders uit elkaar gaan nooit gewoon. Of het nu een vechtscheiding of een zogenaamde ‘amicale relatiebreuk’ betreft.

Het kleurt hun leven, voor altijd………

In ‘Hun scheiding, Mijn leven’ laat mediator Yolande de Best 29 volwassen mannen en vrouwen in de leeftijd van 20 tot 82 jaar vertellen hoe zij de scheiding van hun ouders hebben ervaren en over de invloed die het heeft en had op hun verdere leven.

Soms vond die scheiding plaats in hun kinderjaren, soms waren ze al ouder: de impact was altijd groot. Hun verhalen gaan over de verscheurdheid, het verdriet, de angst, maar ook de kracht die de scheiding van hun ouders in hun leven heeft gebracht.

Vandaag staat in De Telegraaf ook zo’n verhaal. De 44-jarige Antoinette wordt 38 jaar na de dato van de scheiding van haar ouders nog steeds met de nare gevolgen daarvan geconfronteerd.

In het boek van De Best staan ook bijdragen van deskundigen Ed Spruijt, Marsha Pinedo, Maaike de Kort van KIES en Rinske Boomstra, en met een voorwoord van Natasja Froger.

Yolande de Best is mediator, pedagoog en ervaringsdeskundige. Ze heeft een succesvolle scheidingspraktijk en is bekend uit de media, o.a. van het programma Echt Scheiden. Eerder schreef ze het boek ‘De eerste 100 dagen na je scheiding’.

Lees ook:In 100 weken verwerken vrouwen een echtscheiding
Lees ook:Hoe overleef ik een echtscheiding?
Lees ook:Mag je het geluk van je gezin opofferen als je een partner treft die je nog leuker vindt?
Lees ook:Soms is bij elkaar blijven voor de kinderen helemaal niet zo gek!
Lees ook:Echtscheiding werkt voor kinderen alleen als ouders kappen met ruzies

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>