1 op de 6 botbreuken bij vrouwen is van partnergeweld

AmnestyPartnerViolenceHet zijn afschuwelijke cijfers die we vandaag vermelden, maar het is de harde realiteit.

Waarschuwden eerder onderzoekers al dat medewerkers van de gipskamers een belangrijke rol hebben bij het signaleren van huiselijk geweld, nu blijkt dat bij 1 op de 6 vrouwen die zich meldt op de Eerste Hulp met botbreuk(en), haar partner de veroorzaker is…….

Onderzoekster Sheila Sprague verzamelde gegevens van 3000 vrouwen met een botbreuk, voornamelijk uit Canada en de VS. In Nederland waren het Academisch Medisch Centrum (AMC) en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) betrokken. Verder deden er ook vrouwen uit Denemarken en India mee.

In Nederland en Denemarken had ‘slechts’ 12% van de vrouwen te maken met partnergeweld. In de VS, Canada en India was dat percentage hoger met 18%.

Het merendeel van deze vrouwen is emotioneel mishandeld, bij een minderheid is sprake van fysieke of seksuele mishandeling.

Promovenda Sprague bepleit het gericht ondervragen van vrouwen met botbreuken over partnergeweld. Tijdig ingrijpen kan volgens haar levens redden.

Lees ook:Gipskamers spelen belangrijke rol bij signaleren partnergeweld
Lees ook:Vrijgezelle moeders zijn zeer geliefd op datingsites
Lees ook:Duitsers flirten in de lucht
Lees ook:De Valentijnsgift: klein, maar fijn
Lees ook:Viking-zaad zeer gewild bij Nederlandse vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>