Scheiden is ‘normaler’ dan bij elkaar blijven

IGiveItAYearAls je tot pakembeet 25 jaar terug als kind gescheiden ouders had, werd daar nog over gefluisterd op school.

Nu anno 2013 komt het 8-jarig dochtertje van kennissen van mij thuis met de boodschap: “Ik ben de enige in de klas die met een vader en moeder in 1 huis woont.”

Haar klasgenootjes vonden haar bijna zielig: want tsja maar 1 kamer immers en ook maar 1x je verjaardag vieren.

Scheiden lijkt steeds meer deel uit te maken van het moderne leven en wordt door het meerendeel dan ook geaccepteerd………..

Dat blijkt uit een onderzoek van een opiniepeiler onder 2000 Britten naar aanleiding van de première van de romkom ‘I Give it A Year’.

Slechts 4% vindt dat scheiden nog een taboe is.

“De meesten van ons zijn zelf gescheiden, hebben een echtscheiding meegemaakt of zijn er bij betrokken geweest, bijvoorbeeld doordat de ouders zijn gescheiden. Hierdoor is het taboe wel doorbroken”, licht relatie-expert Christine Northam toe.

Opvallend is dat vooral onder ouderen de acceptatie van een echtscheiding sterk is. Waarschijnlijk omdat het merendeel van deze groep al langer een relatie heeft en de obstakels ervan kent.

Jongeren zijn nou eenmaal nog grotere zwart-wit denkers en idealisten en accepteren het wel, maar minder dan hun ouders. Immers: zij hopen het vooral beter te doen.

Northam: “Het verschil in acceptatie tussen de generaties kan worden toegeschreven aan het feit dat jonge koppels die een echtscheiding van dichtbij hebben meegemaakt, niet dezelfde fouten willen maken.”

Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders houden meer moeite met relaties
Lees ook:Basta: tijdschrift voor gescheiden mensen
Lees ook:Ruzie thuis is voor kinderen erger dan gescheiden ouders
Lees ook:Echtscheiding werkt voor kinderen alleen als ouders kappen met ruzies
Lees ook:Vrouwen zetten vaker stap tot echt(-)scheiden dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>