Wraak nemen op je ex? Beter van niet!

divorceVooral mensen die het gevoel hebben in de liefde enorm belazerd te zijn, hebben de neiging nog al eens, om wraak te nemen.

Maar 9 van de 10x werkt dit alleen maar tegen jezelf en word je er ongelukkiger van….

1. Je geeft het perfecte uitmaakexcuus
Zodra een stel uit elkaar gaat, krijg je automatisch de vraag wiens initiatief het was en waarom. Door je slecht te gedragen geef je de ander alleen maar stof om slecht te praten over jou.

2. Je imago ondervindt schade
De manier waarop je omgaat met een stukgelopen relatie zegt veel over jou en over jouw capaciteiten in crisistijden. Vrienden en familie gaan je misschien nog niet gek of gestoord noemen na een kleine wraakactie, maar het woord ‘volwassenheid’ zullen ze zeker niet in de mond nemen. Beheersing staat ten alle tijden sjieker!

3. In de achteruitkijk-spiegel kijken kan maar heel eventjes.
Want anders maak je brokken. Het leven ligt voor je. Of wil je de rest van je leven achtervolgd worden met een krantenbericht √† la ‘Vrouw lijmt penis van ex-vriend vast aan wc-pot uit wraak’ of nog erger: huisvredebreuk of huiselijk geweld. Niet doen dus.

4. Nieuwe liefdes gaan aan je voorbij
Wil je een ultieme sneer uitdelen aan je ex? Zorg er dan voor dat je hem of haar helemaal vergeet, zodat anderen nieuwe interesse in jou krijgen. Lullen over je ex werkt altijd tegen je!

5. Er is ook nog een derde partij
Het mag voor jou dan misschien wel grappig lijken om zijn of haar vuile was buiten te hangen op het internet, je glimlach zal gauw verdwijnen als je je realiseert dat ook zijn of haar kinderen, oude ouders, collega’s en familieleden jouw scheldkanonade hebben gelezen.

6. Zorg dat je jezelf nog leuk blijft vinden
Als je al je energie steekt in negatieve gevoelens en haat in plaats van in de herstelfase, zit de kans er dik in dat je verandert in een persoon die je eigelijk zelf niet zo leuk meer vindt, en wie heeft daar wat aan? Dus ga naar de kapper, schaf jezelf iets moois aan wat je altijd al graag wilde en herstel!

Lees ook:Kleren maken een koppel
Lees ook:Na de scheiding
Lees ook:Waarom je je schoonmoeder het liefst achter het behang plakt
Lees ook:Mooi bekkie? Dit zijn eigenschappen die mannen onweerstaanbaar vinden!
Lees ook:Deze vrouwen kunnen je relatie verpesten…

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wraak nemen op je ex? Beter van niet!

  1. Henrique

    Wraak nemen levert in ieder geval op korte termijn een goed gevoel op. Je kunt je frustratie lekker even kwijt.
    Wanneer je het op een goede manier uitvoert hoeft het niet duidelijk te zijn dat jij wraak hebt genomen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>