Kom je je ex tegen met de feestdagen….

Het is helaas zo dat het merendeel van de echtscheiders als ‘vrienden uit elkaar’ wil gaan, maar als uiteindelijk puntje bij paaltje komt, is er ruzie, onmin en verwijdering.

Ik zie de voorbeelden om mij heen.

Exen doen dan ook de grootst mogelijke moeite om elkaar zo min mogelijk tegen het vege lijf te lopen.

Maar vooral als er kinderen zijn, wordt dat de komende week lastig.

Zo overleef je een ontmoeting met je ex echter wél en belangrijker: zo maak je het ook voor de kinderen niet al te lastig……..

Female First zette de volgende tips op een rijtje.

* Zorg dat jullie van te voren duidelijke afspraken hebben over de zorg voor de kinderen. Maak dat er geen verwarring of veranderingen mogelijk zijn, zodat je dit kunt bespreken met de kinderen. Dan hoeven ze zich hier alvast geen zorgen over te maken.

* De meeste kinderen hebben een uitstekend aanpassingsvermogen. Ze beseffen heel goed dat 2 etentjes op 1 dag leuker zijn dan 1 stroeve maaltijd met een rotsfeer.

* Probeer alle slechte gedachten in de korte periode dat je samen met je ex bent, te bannen. Doe je best om ruzie te vermijden, blijf beleefd en aangenaam. Als je een nieuwe partner hebt, is het belangrijk dat hij of zij ook moeite doet om de vrede te bewaren.

* Als je ex de kinderen heeft met Kerstmis, zorg er dan voor dat je deze dag niet alleen hoeft door te brengen, maar dat je steun krijgt van familie en vrienden. Houd ook contact met oogappels, bel of sms, zodat iedereen zich goed voelt bij de situatie.

* Als jij voor de kinderen zorgt tijdens de feestdagen, gun je ex dan ook contact met je kinderen. Wanneer hij of zij in de buurt is, laat hem of haar dan even binnen. Zorg anders voor een telefoongesprekje.

Lees ook:Verwijder je ex uit je online bestaan!
Lees ook:Co-ouderschap is lastig af te dwingen als 1 van de 2 niet wil
Lees ook:‘Geen relaties op de werkvloer en zeker geen seks!’
Lees ook:Zeg eens wat vaker AU in een ruzie met je lief
Lees ook:Happy single blijven doe je zo…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>