Bekende Belgische mannen op de bres tegen partnergeweld

Partnergeweld steeg tussen 2005 en 2011 met 38% en eist gemiddeld om de 3 dagen een dodelijk slachtoffer.

Zes bekende Belgische mannen werkten mee aan opvallend initiatief…….

Dit naar aanleiding van de internationale dag tegen het geweld tegen vrouwen op 25 november

In een filmpje van iets minder dan 4 minuten brengen een aantal choquerende scènes de schrijnende problematiek van partnergeweld onder de aandacht.

Daarna volgen getuigenissen van Bert Gabriëls, Guy Swinnen, Axl Peleman, Bruno Coppens, Patrick Chaboud en David Hubert. De bekende Belgen leggen uit waarom het volgens hen belangrijk is om de strijd aan te gaan tegen geweld op vrouwen.

De nadruk ligt niet zomaar op het mannelijke geslacht. Hoewel het Instituut voor de gelijkheid van mannen en vrouwen benadrukt dat ook mannen slachtoffer kunnen zijn van partnergeweld, zijn de slachtoffers van ernstige en zeer ernstige gevallen voornamelijk vrouwen.

‘Mannen blijven de meerderheid uitmaken van de daders van fysiek en seksueel geweld tegen vrouwen en kunnen er getuige van zijn. Door mannen aan te moedigen om zich tegen elke vorm van geweld te verzetten beoogt het Instituut een sterke boodschap: niet alle mannen zijn gewelddadig of onverschillig tegenover geweld’, verklaart directeur Michel Pasteel, die hoopt dat de video mannen en vrouwen zal aanmoedigen om het taboe te doorbreken.

Pasteel wil dat deze problematiek niet langer in de privé-sfeer verborgen blijft, maar een maatschappelijke kwestie van het grootste belang wordt. ‘Als we niets doen zal het geweld nooit stoppen’, meent hij. Integendeel: twee derde van de kinderen die getuige zijn van partnergeweld worden later zelf slachtoffers of daders van geweld.

Samen met de videoclip zal het Instituut ook radiospots lanceren op onder andere QMusic, Studio Brussel en MNM, om ook op die manier het grote publiek te sensibiliseren voor deze problematiek.

Lees ook:Toename aantal mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld
Lees ook:Waardoor sommige vrouwen vaak met partnergeweld te maken krijgen
Lees ook:Mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld zijn bang voor hoon
Lees ook:Partnergeweld: de harde cijfers
Lees ook:Door vrouw mishandelde en verbrande man schaamt zich niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>