Laat je troosten door het Museum van Gebroken Harten

‘Love hurts’: je weet het van tevoren en toch begin je er aan. Sommigen zijn nog tiener als ze hun eerste gebroken hart oplopen. Anderen ervaren pas later in hun leven de schrijnende pijn.

Maar één ding is zeker: wie het eenmaal meegemaakt heeft, zal er nooit meer om lachen. Het is een innerlijke verwonding, die slijt ja. Het komt goed. Het kost tijd.

Mensen met intens liefdesverdriet zijn vaak zeer creatief, want vanuit leed wordt de mooiste kunst geboren, nietwaar? ‘

Museum van gebroken harten’ is zo’n bijzonder (log)boek van een gebroken hart………

Het boek van Lisette Beentjes biedt de broodnodige relativering en herkenning en zorgt voor een lach en een traan of een combinatie van deze twee.

De auteur schreef het naar aanleiding van haar eigen gebroken hart, opgelopen na een in 2011 verbroken relatie. Om de meest onbeduidende dingen in huis schoot ze vol: ‘Een busje campingkruiden, een zwart koffertje of de schilderijtjes op de slaapkamer. Omdat er verhalen aan kleefden. Pathetisch mijmerde ik dat ik woonde in een ‘museum van een gebroken hart’. Dat zinnetje werd een titel.

Aan de hand van portretten, observaties, cartoons, gedichten en songteksten biedt dit boek een schitterend rariteitenkabinet in woord en beeld. Maar het gaat ook om toevallige ontmoetingen en gesprekken over de liefde die ze opving in de trein bijvoorbeeld. Want iedereen spreekt erover en heeft er een mening over, gevormd door de persoonlijke situatie van het moment.

Lisette Beentjes is art director, schrijft voor ESTA en is voormalig trouwambtenaar. Die laatste ervaringen, dus ontmoetingen met onbekende mensen en ook verhalen van beroemde gebroken harten, zoals die van Maria Callas, Edvard Munch, Alma Mahler, Oscar Wilde en Joni Mitchell (zie filmpje onder), vormden haar inspiratiebronnen.

‘Museum der gebroken harten’, Lisette Beentjes, Uitgeverij Scriptum, €18,95

Lees ook:Verdient jouw eigen love story ook een plekje in een museum?
Lees ook:Met Balentijnsdag varen op de ‘Broken Heart Boat’
Lees ook:Het reizende museum der gebroken harten is in Amsterdam
Lees ook:In liefdesverdriet schuilt ook positiefs
Lees ook:Sluit in deze Valentijnsweek gratis een Gebroken Hart verzekering af

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>