Gemiddelde partner-alimentatie flink omhoog gegaan

De bedragen van partneralimentatie zijn hoger dan qo jaar geleden.

In 2011 werd er bij 1 op de 6 echtscheidingen alimentatie aan de partner toegewezen………

Dit blijkt vandaag uit cijfers van het CBS.

Waar in 2001 de gemiddelde alimentatie nog uitkwam op iets meer dan €450,- per maand, was dit in 2011 gestegen tot €650,-

In de meeste gevallen wordt de alimentatie toegewezen aan de vrouw. Alimentatiebetaling van de vrouw aan de man komt bij minder dan 1% van de echtscheidingen voor. In 2011 werd er door de rechter 5200 x alimentatie toegewezen aan de vrouw.

Dat de bedragen van alimentatie hoger zijn geworden komt voornamelijk doordat de gemiddelde leeftijd bij een scheiding nu hoger is. Op oudere leeftijd verdienen mensen over het algemeen meer geld.

In 2011 was de gemiddelde leeftijd bij een echtscheiding 46 jaar, vrouwen zijn gemiddeld 43 jaar als ze hun huwelijk laten ontbinden. 20 jaar terug waren mannen ongeveer 40 jaar als ze gingen scheiden, vrouwen 37 jaar.

De bedragen van alimentatie verschillen wel flink: in eenderde van de gevallen gaat het om een bedrag van €400,- per maand. Dit was in 2001 nog bij 45% van de echtscheidingen het geval. Bedragen boven de €1600,- zijn in dezelfde periode toegenomen: dit was in 2001 nog 10% en steeg in 2011 naar 16%.

Naast partner-alimentatie wordt bij 60% van de echtscheidingen ook alimentatie toegewezen voor minderjarige kinderen. In 2011 ging het in meer dan de helft van de gevallen om meer dan €300,- per maand. Dat is 23% meer dan 10 jaar terug. Deze stijging komt overeen met de inflatie in deze periode.

Lees ook:Bij slechts 1% van de echtscheidingen ontvangt de man alimentatie
Lees ook:Mannen scheiden en trouwen steeds ouwer
Lees ook:Partner-alimentatie is een recht, maar kan een plicht worden
Lees ook:Twintigers trouwen niet
Lees ook:Partner-alimentatie naar maximaal 5 jaar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gemiddelde partner-alimentatie flink omhoog gegaan

  1. Pingback: Bridget Maasland is een vrouw met ballen: zij betaalt in haar eentje de huwelijksschuld! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>