Je hebt geen hoofdpijn nodig om je partner seks te weigeren

Onder het motto ‘Je hebt geen hoofdpijn nodig om nee te zeggen’ lanceren de vrouwenorganisaties Zij-kant en VIVA-SVV (Socialistische Vrouwen Vereniging) zaterdag in Brugge een campagne tegen geweld binnen de relatie………

Tot 25 november trekken ze naar 10 steden in Vlaanderen en naar Brussel ‘om het belang van respect en communicatie tussen de lakens’ te benadrukken.

Het blijft een hardnekkige fabel dat aanranding of verkrachting binnen een relatie niet voorkomt, zeggen Zij-kant en VIVA-SVV in een mededeling over de campagne. “Alsof je je partner seks ‘verschuldigd’ bent en niet het recht hebt om ‘nee’ te zeggen van zodra je een relatie aangaat.”

Slachtoffers zwijgen vaak uit loyaliteit, angst, schaamte of onwetendheid over de strafbaarheid van seksueel partnergeweld.

De vrouwenorganisaties delen tijdens de campagne medicijndoosjes met snoepjes in plaats van pillen uit en een bijsluiter met informatie over seksueel geweld binnen een relatie. Op elke actieplaats stellen de organisaties ook de meest recente provinciale statistieken van de politie over partnergeweld voor aan de pers.

Op de website horenzienenpraten.be staat meer informatie over en adressen voor hulp bij partnergeweld.

Lees ook:Vijftig Tinten Geweld
Lees ook:Herken al vroeg in de relatie de signalen van partnergeweld
Lees ook:Zet een stip in je handpalm als je slachtoffer bent van huiselijk geweld
Lees ook:Partnergeweld: de harde cijfers
Lees ook:Mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld zijn bang voor hoon

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>