Echt scheiden in een dag

Per jaar zijn er 2 echtscheidingspieken. Aan het begin van het nieuwe jaar en aan als de zomervakantie erop zit en de kinderen weer naar school zijn.

In beide gevallen hebben stellen lang dicht op elkaar gezeten en komen ze tot de conclusie dat het echt niet meer werkt.

Een echtscheiding hoeft echter pijnlijk, langdurig proces te zijn. We meldden vorig jaar al over een scheidingshotel, waar je in een weken je scheiding regelt. Maar wist u dat het zelfs in 1 dag kan?

Advocaat Stef Henselmans en psycholoog Martijn Prent lanceerden het concept, waarbij partners binnen 24 uur de scheiding rond hebben.

Henselmans is advocaat familierecht en kwam samen met jeugdvriend, mediator Prent, psycholoog, na jarenlange ervaring in de echtscheidingspraktijk tot de conclusie dat het vaak ellenlange procedures zijn waarbij de nadruk ligt op het juridisch aspect, niet op het emotionele. Bovendien zijn er teveel vechtscheidingen.

Samen bedachten ze een manier waarbij binnen een dag alle zakelijke aspecten zijn besproken en vastgelegd, met aandacht voor de emoties van beide partijen. Hierdoor kunnen mensen sneller aan de slag met de verwerking van hun breuk en verder met hun nieuwe leven.

Hoewel Henselmans zich vooral bezighoudt met de juridische kant van de zaak en Prent met de emotionele, doen ze elke zaak gezamenlijk. “We voeren de gesprekken samen en dat werkt heel constructief”, aldus Prent. “Met behulp van onze juridische en psychologische kennis en ervaring gaat het proces veel sneller dan normaal.”

Aan het einde van de dag wordt er een convenant opgesteld en krijgt de scheiding definitief vorm. Vervolgens verzorgt het bureau de formaliteiten en kan het binnen enkele weken zijn afgerond.

Of het concept ‘Scheiden in een dag geschikt voor je is’, hangt van een aantal zaken af. Het helpt als je nog goed met elkaar kunt communiceren en een redelijk beeld hebt van zaken zoals ouderschap, alimentatie en verdeling. ”Wij voorkomen dat mensen gaan touwtrekken of van elkaar willen winnen, maar zorgen voor een snelle en respectvolle afhandeling waarbij beide partijen met een gerust gevoel ons pand verlaten”, vertelt Henselmans.

Benieuwd? Kijk op ScheidenInEenDag.nl

Lees ook:Amicaal scheiden in het echtscheidingshotel
Lees ook:Belgen krijgen een maand om op hun echtscheiding terug te komen
Lees ook:Echtscheidingsspreekuur
Lees ook:RTL-SBS clash: beiden buigen zich over de ‘liefdeswetenschap’
Lees ook:Oud Koning Albert van België moet nu echt met de billen bloot

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>