Bewaar jij de foto’s van je exen?

Na een relatiebreuk hebben vrouwen zowel als mannen behoefte aan opruimen.

Niet alleen steken ze zichzelf in een nieuwe outfit, ook hun interieur en kasten gaan (mede vaak door verhuizingen) eens goed op de schop.

Veel wordt er weggegooid wat herinnert aan de liefde die ooit was. Maar ach een enkel fotootje.………

Friends Reunited stelde na een enquête vast dat 43% van de mensen kiekjes bij zich houdt van de ex-geliefde(n).

61% van de vrouwen ziet het als herinnering aan een stuk van hun leven en 56% van de mannen idem dito.

Gedragspsychologe Corinne Sweet: “Het is geen verrassing dat bijna de helft van ons een visueel aandenken aan een ex bewaart. Een foto werkt sterk, aangezien het herinneringen oproept aan vroegere, vaak gelukkige, tijden.”

Verrassend genoeg zijn het vooral mannen die door de foto’s juist prettige herinneringen terughalen. 45% van hen bekende dat, ten opzichte van 35% van de vrouwen. Anderzijds zijn er ook wat meer heren (2%) dan dames (1%) die compromitterende foto’s van hun ex bewaren om later nog eens wraak te kunnen nemen.

Vooral mannen koesteren vaak nog warme gevoelens voor hun exen: 12% t.o.v. 5% van de vrouwen. 20% van de mannen verbergt die oude kiekjes dan ook voor de huidige vriendin, terwijl slechts 9% van de vrouwen dit doet.

“De voornaamste reden om die foto’s te verbergen is de angst voor jaloezie van de huidige partner. Bovendien willen ze ook niet gedwongen worden door hun vriendin om haar te vergelijken met de ex in kwestie”, licht Corinne Swee van de website toe. “Emotioneel volwassen partners kunnen goed accepteren dat hij of zij in het verleden ook een liefdesleven had.”

Lees ook:En boem, weg is die ex, ook uit je digitale leven
Lees ook:Herinneringen grotere bedreiging voor relatie dan Facebook ‘vrienden’
Lees ook:We (glim-)lachen anders dan onze voorouders
Lees ook:Flikker je mobieltje deze kerstvakantie maar in de kast!
Lees ook:Acteur krijgt taakstraf na opeten konijn van zijn (ex)vriendin

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>